Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Jak sama nazwa wskazuje ciasto wyłącznie dla dorosłych :) Jeśli robicie nalewkę z wiśni i macie pod ręką ich nadmiar polecam prosty przepis:) Jeśli zaś nie robimy nalewek można wydrylować wiśnie i zalać je na noc 0,5 szklanki wódki. Na następny dzień będą dobre:)
Uszka z mięsem drobiowo -wieprzowym, idealne do barszczu czerwonego. Prosty...
Odsłon: 3163
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 587
Budowanie domku z piernika, robienie pierniczków, to świetna zabawa. Poza tym...
Odsłon: 3690
Dzisiaj przedstawiam przepis na pasztet z warzywami takimi jak groszek, march...
Odsłon: 263
Tego tortu nie trzeba zbytnio rekomendować. To jest ciasto, które zawsze i ws...
Odsłon: 422
Uszka z mięsem drobiowo -wieprzowym, idealne do barszczu czerwonego. Prosty...
Odsłon: 3163
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 587
Budowanie domku z piernika, robienie pierniczków, to świetna zabawa. Poza tym...
Odsłon: 3690
Dzisiaj przedstawiam przepis na pasztet z warzywami takimi jak groszek, march...
Odsłon: 263
Tego tortu nie trzeba zbytnio rekomendować. To jest ciasto, które zawsze i ws...
Odsłon: 422
Składniki
Zagnieść szybko kruche ciasto - czyli mąka, proszek do pieczenia, łyżka cukru, posiekane zimne masło i 4 żółtka. Uformować 2 kule, owinąć folią i włożyć do zamrażarki na około 1,5 godziny. Białka ubić na sztywno, powoli łyżka po łyżce dodawać cukier. Powinna wyjść gęsta piana.
Kwadratową blaszkę wyłożyć papierem do pieczenia. Zetrzeć 1 kulę ciasta na spód, potem wyłożyć pianę, na to odsączone wiśnie i zetrzeć 2 kulę ciasta. Wstawić do nagrzanego do 180st.piekarnika i piec około 50 minut. Wyjąć, podawać posypane cukrem pudrem. Najlepsze od razu na gorąco :)