Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Proste i szybkie ciasto "wiewiórka" z dodatkiem żurawiny suszonej:)
Schab w sosie koperkowym to danie, które smakuje o każdej porze roku, ale naj...
Odsłon: 34106
Zupa z wiśni zerwanych prosto z drzewa, świeżych i dorodnych to smak naszego...
Odsłon: 1270
Paszteciki krucho-drożdżowe w tym przepisie inspirowane są smakami i tradycyj...
Odsłon: 113564
Schab w sosie koperkowym to danie, które smakuje o każdej porze roku, ale naj...
Odsłon: 34106
Zupa z wiśni zerwanych prosto z drzewa, świeżych i dorodnych to smak naszego...
Odsłon: 1270
Paszteciki krucho-drożdżowe w tym przepisie inspirowane są smakami i tradycyj...
Odsłon: 113564
Składniki
Jabłka umyć,pokroić w kostkę,skropić sokiem z cytryny i zasypać cukrem.Odstawić na ok 15 minut. Po tym czasie dodać do jabłek rozbełtane jajka,orzechy,żurawinę i wymieszać.Następnie dodać mąkę wymieszaną z proszkiem i sodą i dokładnie wszystko wymieszać. Wyłożyć ciasto na małą blaszkę (u mnie keksówka) i piec w temp 200 st ok 50-60 min do tzw,suchego patyczka.Smacznego:)