Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
intrygująca nazwa i intrygujący smak - słodycz bezy przełamana wiśniami, delikatnym smakiem prażonych migdałów i bitą śmietaną :) byc może pracowchłonne, ale warto! a na czym polega zemsta - teściowa nie wydrylowała dokładnie wiśni :)
Uszka z mięsem drobiowo -wieprzowym, idealne do barszczu czerwonego. Prosty...
Odsłon: 3818
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 630
Budowanie domku z piernika, robienie pierniczków, to świetna zabawa. Poza tym...
Odsłon: 3824
Dzisiaj przedstawiam przepis na pasztet z warzywami takimi jak groszek, march...
Odsłon: 393
Tego tortu nie trzeba zbytnio rekomendować. To jest ciasto, które zawsze i ws...
Odsłon: 746
Uszka z mięsem drobiowo -wieprzowym, idealne do barszczu czerwonego. Prosty...
Odsłon: 3818
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 630
Budowanie domku z piernika, robienie pierniczków, to świetna zabawa. Poza tym...
Odsłon: 3824
Dzisiaj przedstawiam przepis na pasztet z warzywami takimi jak groszek, march...
Odsłon: 393
Tego tortu nie trzeba zbytnio rekomendować. To jest ciasto, które zawsze i ws...
Odsłon: 746
Składniki
przygotowac ciasto z podanych składników tzn. wyrobic (bedzie kleic się do rąk, ale tak ma byc)
ciasto podzielic na 2 części: jedną częśc wyłożyc na blachę i piec ok 30 min w temp. 180-190 st;
przygotowac pianę z białek, drugą częśc ciasta wyłożyc na blachę, a na ciasto dac pianę bezową i posypac płatkami migdałowymi, włożyc do piekarnika i piec ok.30-35 min w tem. 150-160 st
przygotowac galaretkę - rozpuścic galaretki w 2 szkl. wody, dodac sok z wiśni (oraz opcjonalnie 1 łyżeczkę żelatyny), odstawic do stężenia
na ostudzone ciasto (bez niczego) wyłozyc wiśnie, a następnie wylac tężejącą galaretkę, wstawic do lodówki
ubic śmietanę dodając fixy i nałożyc na stężałą galaretkę, przykryc drugą częścią ciasta (tą z bezą) i wstawic do lodówki - najlepiej na noc