Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Prosty przepis na słodkie racuchy.
Miska, łyżka, patelnia, blender lub wyciskarka
Placki warzywne z piekarnika to lekkie, wiosenne placki, idealne na odchudzan...
Odsłon: 121
Szaszłyki caprese to doskonała przekąska na majówkę. Są lekkie, świeże i kusz...
Odsłon: 41
Kultowe ciastka kakaowe z mlecznym kremem w środku zna chyba każdy z nas. Wyp...
Odsłon: 1184
Przyjemny w wykonaniu i fantastyczny w smaku kisiel ze śliwek i jabłek posypa...
Odsłon: 80
Czy jest szybki sposób na zrobienie pysznych pierogów? Jest! Tajemnica tkwi...
Odsłon: 428
Placki warzywne z piekarnika to lekkie, wiosenne placki, idealne na odchudzan...
Odsłon: 121
Szaszłyki caprese to doskonała przekąska na majówkę. Są lekkie, świeże i kusz...
Odsłon: 41
Kultowe ciastka kakaowe z mlecznym kremem w środku zna chyba każdy z nas. Wyp...
Odsłon: 1184
Przyjemny w wykonaniu i fantastyczny w smaku kisiel ze śliwek i jabłek posypa...
Odsłon: 80
Czy jest szybki sposób na zrobienie pysznych pierogów? Jest! Tajemnica tkwi...
Odsłon: 428
Składniki
Drożdże pokrusz i wsyp do miski. Dodaj cukier, mleko i wymieszaj. Dodaj wodę, olej, mąkę i proszek do pieczenia. Wszystko wymieszaj do uzyskania gładkiej konsystencji. Odstaw na 20 min w ciepłe miejsce do wyrośnięcia.
Banany można zblendować, puścić przez wyciskarkę wolnoobrotową lub pognieść widelcem. Następnie dodać do wyrośniętego ciasta i wymieszać.
Na rozgrzaną patelnię wlej troszkę oleju. Nakładaj na patelnię po 1 łyżce ciasta. Smaż racuchy po obu stronach aż do zarumienienia. Podawaj wedle uznania z bitą śmietaną, cukrem pudrem lub syropem.