Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Prosty przepis na słodkie racuchy.
Miska, łyżka, patelnia, blender lub wyciskarka
Risotto ze szparagami i łososiem
Odsłon: 378
Idealne ciasto na rodzinne imprezy i święta, oczywiście dla dorosłych. Cisto...
Odsłon: 11804
Ciasteczka są bardzo kruche, słodkie i aromatyczne. Rewelacyjne do filiżanki...
Odsłon: 444
Tradycyjne mielone z dodatkiem suszonych śliwek i żurawiny w sosie chrzanowym...
Odsłon: 111
Zupa grzybowa smakuje mi o każdej porze roku, dlatego w zamrażalniku zawsze m...
Odsłon: 672
Risotto ze szparagami i łososiem
Odsłon: 378
Idealne ciasto na rodzinne imprezy i święta, oczywiście dla dorosłych. Cisto...
Odsłon: 11804
Ciasteczka są bardzo kruche, słodkie i aromatyczne. Rewelacyjne do filiżanki...
Odsłon: 444
Tradycyjne mielone z dodatkiem suszonych śliwek i żurawiny w sosie chrzanowym...
Odsłon: 111
Zupa grzybowa smakuje mi o każdej porze roku, dlatego w zamrażalniku zawsze m...
Odsłon: 672
Składniki
Drożdże pokrusz i wsyp do miski. Dodaj cukier, mleko i wymieszaj. Dodaj wodę, olej, mąkę i proszek do pieczenia. Wszystko wymieszaj do uzyskania gładkiej konsystencji. Odstaw na 20 min w ciepłe miejsce do wyrośnięcia.
Banany można zblendować, puścić przez wyciskarkę wolnoobrotową lub pognieść widelcem. Następnie dodać do wyrośniętego ciasta i wymieszać.
Na rozgrzaną patelnię wlej troszkę oleju. Nakładaj na patelnię po 1 łyżce ciasta. Smaż racuchy po obu stronach aż do zarumienienia. Podawaj wedle uznania z bitą śmietaną, cukrem pudrem lub syropem.