Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Prosty przepis na słodkie racuchy.
Miska, łyżka, patelnia, blender lub wyciskarka
Schab w sosie koperkowym to danie, które smakuje o każdej porze roku, ale naj...
Odsłon: 34163
Zupa z wiśni zerwanych prosto z drzewa, świeżych i dorodnych to smak naszego...
Odsłon: 1368
Paszteciki krucho-drożdżowe w tym przepisie inspirowane są smakami i tradycyj...
Odsłon: 113601
Schab w sosie koperkowym to danie, które smakuje o każdej porze roku, ale naj...
Odsłon: 34163
Zupa z wiśni zerwanych prosto z drzewa, świeżych i dorodnych to smak naszego...
Odsłon: 1368
Paszteciki krucho-drożdżowe w tym przepisie inspirowane są smakami i tradycyj...
Odsłon: 113601
Składniki
Drożdże pokrusz i wsyp do miski. Dodaj cukier, mleko i wymieszaj. Dodaj wodę, olej, mąkę i proszek do pieczenia. Wszystko wymieszaj do uzyskania gładkiej konsystencji. Odstaw na 20 min w ciepłe miejsce do wyrośnięcia.
Banany można zblendować, puścić przez wyciskarkę wolnoobrotową lub pognieść widelcem. Następnie dodać do wyrośniętego ciasta i wymieszać.
Na rozgrzaną patelnię wlej troszkę oleju. Nakładaj na patelnię po 1 łyżce ciasta. Smaż racuchy po obu stronach aż do zarumienienia. Podawaj wedle uznania z bitą śmietaną, cukrem pudrem lub syropem.