Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Taki deser mogłabym jeść każdego dnia :) Z cukrem pudrem, ulubionym dżemem czy czekoladą. Najlepsze oczywiście lekko ciepłe :)
Sos boloński to klasyk włoskiej kuchni, więc – jak to z klasykami bywa – w ka...
Odsłon: 2989
Zapiekanki z pieczarkami to prosty, a zarazem pyszny sposób na szybki posiłek...
Odsłon: 456
Pizza neapolitańska to chrupiące ciasto z niewielką ilością aromatycznych dod...
Odsłon: 2562
Sos boloński to klasyk włoskiej kuchni, więc – jak to z klasykami bywa – w ka...
Odsłon: 2989
Zapiekanki z pieczarkami to prosty, a zarazem pyszny sposób na szybki posiłek...
Odsłon: 456
Pizza neapolitańska to chrupiące ciasto z niewielką ilością aromatycznych dod...
Odsłon: 2562
Składniki
Drożdże kruszę do miseczki, zasypuję 1 łyżeczką cukru i odrobiną ciepłego mleka. Mieszam i odstawiam do wyrośnięcia. W tym czasie ucieram żółtka z cukrem pudrem. Masło roztapiam. Kiedy drożdże wyrosną dodaję je razem z ciepłym mlekiem, żółtkami z cukrem, masłem oraz szczyptą soli do mąki i całość energicznie mieszam lub miksuję. Olej rozgrzewam na patelni i łyżką kładę porcje ciasta. Smażę z obu stron na złoto. Najlepiej smakują ciepłe z ulubionymi dodatkami. Smacznego