Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Taki deser mogłabym jeść każdego dnia :) Z cukrem pudrem, ulubionym dżemem czy czekoladą. Najlepsze oczywiście lekko ciepłe :)
To doskonała sałatka na wszelkie okazje - śniadanie, kolację, dodatek do obia...
Odsłon: 10093
To proste rogaliki z ciasta drożdżowego, najlepsze jakie jadłam, nadziewane u...
Odsłon: 880
Dzisiaj inna odsłona krewetki królewskiej. Bardzo polecam z racji smaku oraz...
Odsłon: 219
To doskonała sałatka na wszelkie okazje - śniadanie, kolację, dodatek do obia...
Odsłon: 10093
To proste rogaliki z ciasta drożdżowego, najlepsze jakie jadłam, nadziewane u...
Odsłon: 880
Dzisiaj inna odsłona krewetki królewskiej. Bardzo polecam z racji smaku oraz...
Odsłon: 219
Składniki
Drożdże kruszę do miseczki, zasypuję 1 łyżeczką cukru i odrobiną ciepłego mleka. Mieszam i odstawiam do wyrośnięcia. W tym czasie ucieram żółtka z cukrem pudrem. Masło roztapiam. Kiedy drożdże wyrosną dodaję je razem z ciepłym mlekiem, żółtkami z cukrem, masłem oraz szczyptą soli do mąki i całość energicznie mieszam lub miksuję. Olej rozgrzewam na patelni i łyżką kładę porcje ciasta. Smażę z obu stron na złoto. Najlepiej smakują ciepłe z ulubionymi dodatkami. Smacznego