Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smak wiosny!
Odsłon: 676
Polecam.
Odsłon: 251
Pyszne danie obiadowe które przygotujesz na dwa dni. Kapusta z koperkiem, mię...
Odsłon: 651
Zupa, którą przygotowałam, w krajach anglosaskich nazywa się chowder. Chowder...
Odsłon: 33
Smak wiosny!
Odsłon: 676
Polecam.
Odsłon: 251
Pyszne danie obiadowe które przygotujesz na dwa dni. Kapusta z koperkiem, mię...
Odsłon: 651
Zupa, którą przygotowałam, w krajach anglosaskich nazywa się chowder. Chowder...
Odsłon: 33
Składniki
Mąkę przesiewamy, robimy w środku wgłębienie, wkruszamy tam drożdże i posypujemy cukrem. W rondelku lekko podgrzewamy mleko, wylewamy je na drożdże i rozcieramy. Po około 15 minutach jak już drożdże podrosną, dodajemy jajko i wyrabiamy ciasto (ma być ono klejące). Miskę z ciastem przykrywamy ściereczką i odstawiamy w ciepłe miejsce na około godzinę do wyrośnięcia.
Gdy ciasto wyrośnie, rozgrzewamy olej na patelni i smażymy racuchy(ciasto nakładamy 2 łyżkami, lekko je rozprowadzamy na oleju) do rumianego koloru.
Do cukru pudru dodajemy wodę i mieszamy. Gdy lukier będzie za rzadki dodajemy cukru pudry, zaś gdy za gęsty to odrobinę wody ;) Lukrujemy racuchy. Smacznego! ;)