Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 13074
W kotletach mielonych wszystko można przemycić. Np zdrowe płatki jaglane a m...
Odsłon: 2454
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 3599
Ciasto z kremem serowym i jagodami. Wspaniałe ciasto z pysznym kremem serowy...
Odsłon: 4455
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 13074
W kotletach mielonych wszystko można przemycić. Np zdrowe płatki jaglane a m...
Odsłon: 2454
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 3599
Ciasto z kremem serowym i jagodami. Wspaniałe ciasto z pysznym kremem serowy...
Odsłon: 4455
Składniki
Mąkę przesiewamy, robimy w środku wgłębienie, wkruszamy tam drożdże i posypujemy cukrem. W rondelku lekko podgrzewamy mleko, wylewamy je na drożdże i rozcieramy. Po około 15 minutach jak już drożdże podrosną, dodajemy jajko i wyrabiamy ciasto (ma być ono klejące). Miskę z ciastem przykrywamy ściereczką i odstawiamy w ciepłe miejsce na około godzinę do wyrośnięcia.
Gdy ciasto wyrośnie, rozgrzewamy olej na patelni i smażymy racuchy(ciasto nakładamy 2 łyżkami, lekko je rozprowadzamy na oleju) do rumianego koloru.
Do cukru pudru dodajemy wodę i mieszamy. Gdy lukier będzie za rzadki dodajemy cukru pudry, zaś gdy za gęsty to odrobinę wody ;) Lukrujemy racuchy. Smacznego! ;)