Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Racuchy można podawać z cukrem pudrem, dżemem, powidłami.
Kto nie lubi gulaszu z wieprzowego lub wołowego? Chyba każdy oprócz wegetaria...
Odsłon: 35
Zdrowe, smaczne, proste w wykonaniu, pasujące smakiem prawie do każdego mięs...
Odsłon: 76
Oponki z frytkownicy beztłuszczowej smakują tak samo dobrze jak zwykłe pączki...
Odsłon: 11803
Z podróży kulinarnych Makłowicza. Jej kremowość bakłażan w pełnej krasie.
Odsłon: 199
Kto nie lubi gulaszu z wieprzowego lub wołowego? Chyba każdy oprócz wegetaria...
Odsłon: 35
Zdrowe, smaczne, proste w wykonaniu, pasujące smakiem prawie do każdego mięs...
Odsłon: 76
Oponki z frytkownicy beztłuszczowej smakują tak samo dobrze jak zwykłe pączki...
Odsłon: 11803
Z podróży kulinarnych Makłowicza. Jej kremowość bakłażan w pełnej krasie.
Odsłon: 199
Składniki
1. Mleko trochę zagrzać. 2. Do miski wsypać ½ łyżeczki cukru. 3. Dodać drożdże i rozprowadzić w mleku. 4. Odstawić do wyrośnięcia.
5. Ser zmielić w maszynce i włożyć do miski.
6. Dodać mąkę, jajka, cukier, rozpuszczone masło, sól.
7. Na koniec wlewamy drożdże oraz śmietanę.
8. Wszystko razem wymieszać
9. Nakładać dużą łyżką racuchy na rozgrzany olej i smażyć z obu stron.
10. Podawać z cukrem pudrem. 11. Racuchy gotowe. 12. Smacznego.