Do góry

Desery Przepis na:

Racuchy twarogowe

Racuchy twarogowe

Autor:

Przepisów i artykułów: 698 Ocena: 6744

Dodano:

Odsłon: 4580

Racuchy można podawać z cukrem pudrem, dżemem, powidłami.

Składniki

  • 200 g twarogu półtłustego
  • 1 ½ mąki pszennej
  • 3 jajka
  • ½ szk. mleka
  • ½ szk. śmietany 18 %
  • 20 g drożdży
  • 40 g masła
  • 4 łyżki cukru
  • Szczypta soli
  • cukier puder do posypki
  • Olej do smażenia
5-6 os. 60 min średnie przystępne
Reklama
Reklama
Racuchy twarogowe

Przygotowanie

  1. 1. Mleko trochę zagrzać.
    2. Do miski wsypać ½ łyżeczki cukru.
    3. Dodać drożdże i rozprowadzić w mleku.
    4. Odstawić do wyrośnięcia.

  2. 5. Ser zmielić w maszynce i włożyć do miski.

  3. 6. Dodać mąkę, jajka, cukier, rozpuszczone masło, sól.

  4. 7. Na koniec wlewamy drożdże oraz śmietanę.

  5. 8. Wszystko razem wymieszać

  6. 9. Nakładać dużą łyżką racuchy na rozgrzany olej i smażyć z obu stron.

  7. 10. Podawać z cukrem pudrem.
    11. Racuchy gotowe.
    12. Smacznego.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń