Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Racuchy można podawać z cukrem pudrem, dżemem, powidłami.
Ogórki nie tylko kiszone i konserwowe układamy na półce w spiżarni. Krokodylk...
Odsłon: 7217
Mięciutka pierś kurczaka w kremowym pomidorowym sosie to idealny obiad w upal...
Odsłon: 2678
Przepis dnia
Co powiecie na chrupiące gofry z owocami? Poniżej dzielimy się z Wami przepis...
Odsłon: 20185
Przepis na obiad, w którym mieszamy ze sobą marchewkę, filety z dorsza oraz b...
Odsłon: 579
Lato w słoiku to dobry pomysł na zatrzymanie darów lata w zestawach sałatkowy...
Odsłon: 795
Ogórki nie tylko kiszone i konserwowe układamy na półce w spiżarni. Krokodylk...
Odsłon: 7217
Mięciutka pierś kurczaka w kremowym pomidorowym sosie to idealny obiad w upal...
Odsłon: 2678
Przepis dnia
Co powiecie na chrupiące gofry z owocami? Poniżej dzielimy się z Wami przepis...
Odsłon: 20185
Przepis na obiad, w którym mieszamy ze sobą marchewkę, filety z dorsza oraz b...
Odsłon: 579
Lato w słoiku to dobry pomysł na zatrzymanie darów lata w zestawach sałatkowy...
Odsłon: 795
Składniki
1. Mleko trochę zagrzać. 2. Do miski wsypać ½ łyżeczki cukru. 3. Dodać drożdże i rozprowadzić w mleku. 4. Odstawić do wyrośnięcia.
5. Ser zmielić w maszynce i włożyć do miski.
6. Dodać mąkę, jajka, cukier, rozpuszczone masło, sól.
7. Na koniec wlewamy drożdże oraz śmietanę.
8. Wszystko razem wymieszać
9. Nakładać dużą łyżką racuchy na rozgrzany olej i smażyć z obu stron.
10. Podawać z cukrem pudrem. 11. Racuchy gotowe. 12. Smacznego.