Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Racuchy można podawać z cukrem pudrem, dżemem, powidłami.
Sos boloński to klasyk włoskiej kuchni, więc – jak to z klasykami bywa – w ka...
Odsłon: 2989
Zapiekanki z pieczarkami to prosty, a zarazem pyszny sposób na szybki posiłek...
Odsłon: 456
Pizza neapolitańska to chrupiące ciasto z niewielką ilością aromatycznych dod...
Odsłon: 2560
Sos boloński to klasyk włoskiej kuchni, więc – jak to z klasykami bywa – w ka...
Odsłon: 2989
Zapiekanki z pieczarkami to prosty, a zarazem pyszny sposób na szybki posiłek...
Odsłon: 456
Pizza neapolitańska to chrupiące ciasto z niewielką ilością aromatycznych dod...
Odsłon: 2560
Składniki
1. Mleko trochę zagrzać. 2. Do miski wsypać ½ łyżeczki cukru. 3. Dodać drożdże i rozprowadzić w mleku. 4. Odstawić do wyrośnięcia.
5. Ser zmielić w maszynce i włożyć do miski.
6. Dodać mąkę, jajka, cukier, rozpuszczone masło, sól.
7. Na koniec wlewamy drożdże oraz śmietanę.
8. Wszystko razem wymieszać
9. Nakładać dużą łyżką racuchy na rozgrzany olej i smażyć z obu stron.
10. Podawać z cukrem pudrem. 11. Racuchy gotowe. 12. Smacznego.