Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Puchate racuchy pieczone w rantach do wycinania pączków.
Nie przegapcie! Prosty, smaczny i efektowny przepis! Smak umiarkowanie słodki...
Odsłon: 1887
szybki przepis na pizzę:) z tych propozycji wyjdzie około 12 małych porcji
Odsłon: 317
Gorąca i pachnąca zapiekanka makaronowa z dodatkiem brokułów i migdałów smaku...
Odsłon: 747
Śledzie po japońsku to jedna z potraw wigilijnych mojego stołu, ale robię ja...
Odsłon: 17190
Nie przegapcie! Prosty, smaczny i efektowny przepis! Smak umiarkowanie słodki...
Odsłon: 1887
szybki przepis na pizzę:) z tych propozycji wyjdzie około 12 małych porcji
Odsłon: 317
Gorąca i pachnąca zapiekanka makaronowa z dodatkiem brokułów i migdałów smaku...
Odsłon: 747
Śledzie po japońsku to jedna z potraw wigilijnych mojego stołu, ale robię ja...
Odsłon: 17190
Składniki
Drożdże mieszamy z cukrem i dwoma łyżkami ciepłego mleka. Do reszty podgrzanego mleka wsypujemy rodzynki. Żółtko ucieramy z cukrem waniliowym i razem z podrośniętym rozczynem dodajemy do mąki. Wszystko mieszamy stopniowo dolewając mleko ( bez rodzynek). Po dokładnym wymieszaniu dosypujemy rodzynki, mieszamy i odstawiamy w ciepłe miejsce do wyrośnięcia. Rozgrzaną patelnię lekko smarujemy olejem. Boki metalowych obręczy do wycinania pączków smarujemy olejem, kładziemy na patelni i wypełniamy ciastem do ok. 1/2 wysokości. Smażymy na małym ogniu. Gdy spód będzie rumiany całość przewracamy na drugą stronę, po chwili podważając nożem zdejmujemy obręcze. Racuchy posypujemy cukrem pudrem, można też polać syropem klonowym.