Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Puchate racuchy pieczone w rantach do wycinania pączków.
Polecam. Zaskakujący dodatek do farszu, ale zapewniam, że genialny. Nie ukr...
Odsłon: 1110
W czasie wakacji obowiązkowo muszą być pierogi z jagodami.
Odsłon: 393
Łatwa w przygotowaniu, bardzo smakowita.
Odsłon: 3283
Krokiety z mięsem z rosołu to doskonały pomysł na obiad. Mięso niezbyt smaczn...
Odsłon: 788
Polecam. Zaskakujący dodatek do farszu, ale zapewniam, że genialny. Nie ukr...
Odsłon: 1110
W czasie wakacji obowiązkowo muszą być pierogi z jagodami.
Odsłon: 393
Łatwa w przygotowaniu, bardzo smakowita.
Odsłon: 3283
Krokiety z mięsem z rosołu to doskonały pomysł na obiad. Mięso niezbyt smaczn...
Odsłon: 788
Składniki
Drożdże mieszamy z cukrem i dwoma łyżkami ciepłego mleka. Do reszty podgrzanego mleka wsypujemy rodzynki. Żółtko ucieramy z cukrem waniliowym i razem z podrośniętym rozczynem dodajemy do mąki. Wszystko mieszamy stopniowo dolewając mleko ( bez rodzynek). Po dokładnym wymieszaniu dosypujemy rodzynki, mieszamy i odstawiamy w ciepłe miejsce do wyrośnięcia. Rozgrzaną patelnię lekko smarujemy olejem. Boki metalowych obręczy do wycinania pączków smarujemy olejem, kładziemy na patelni i wypełniamy ciastem do ok. 1/2 wysokości. Smażymy na małym ogniu. Gdy spód będzie rumiany całość przewracamy na drugą stronę, po chwili podważając nożem zdejmujemy obręcze. Racuchy posypujemy cukrem pudrem, można też polać syropem klonowym.