Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Jedna z pięciu porcji dziennych warzyw i owoców :)))
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 1885
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 3841
W internecie krąży mnóstwo przepisów na śliwkę w czekoladzie , ale ta jest n...
Odsłon: 3589
Kto lubi a kto nienawidzi? z doświadczenia wiem że dla większości jest to zmo...
Odsłon: 414
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 1885
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 3841
W internecie krąży mnóstwo przepisów na śliwkę w czekoladzie , ale ta jest n...
Odsłon: 3589
Kto lubi a kto nienawidzi? z doświadczenia wiem że dla większości jest to zmo...
Odsłon: 414
Składniki
Drożdże rozmieszałam w odrobinie ciepłej wody z cukrem. Suszone drożdże trzeba aktywować- czyli teraz poczekać aż się spienią.
Dodałam mąkę i jajo, i trochę wody aby uzyskać odpowiednią konsystencję, jak gęsta kwaśna śmietana.
Dodałam większą część borówek.
Ciasto wyrosło mniej więcej w godzinę.
Smażyłam na średnim ogniu do zrumienienia. Nie należy się spieszyć, placki będą grube, lepiej , żeby nie były surowe wewnątrz. Do podania ubiłam śmietanę z cukrem pudrem. Owoce przy następnych partiach mogą wyciekać a sok zbytnio brązowić na patelni. Warto przecierać patelnie ręcznikiem kuchennym przed kolejną partią.
Smacznego :)