Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Jedna z pięciu porcji dziennych warzyw i owoców :)))
Subtelne w smaku i zachwycające oko. Oto przepis na kotleciki ryżowo-marchewk...
Odsłon: 428
Delikatna w smaku. pożywna jako danie jednogarnkowe.
Odsłon: 280
Smakowity dodatek do mięsa z grilla. Sos na bazie jogurtu, majonezu, czosnku...
Odsłon: 1439
Subtelne w smaku i zachwycające oko. Oto przepis na kotleciki ryżowo-marchewk...
Odsłon: 428
Delikatna w smaku. pożywna jako danie jednogarnkowe.
Odsłon: 280
Smakowity dodatek do mięsa z grilla. Sos na bazie jogurtu, majonezu, czosnku...
Odsłon: 1439
Składniki
Drożdże rozmieszałam w odrobinie ciepłej wody z cukrem. Suszone drożdże trzeba aktywować- czyli teraz poczekać aż się spienią.
Dodałam mąkę i jajo, i trochę wody aby uzyskać odpowiednią konsystencję, jak gęsta kwaśna śmietana.
Dodałam większą część borówek.
Ciasto wyrosło mniej więcej w godzinę.
Smażyłam na średnim ogniu do zrumienienia. Nie należy się spieszyć, placki będą grube, lepiej , żeby nie były surowe wewnątrz. Do podania ubiłam śmietanę z cukrem pudrem. Owoce przy następnych partiach mogą wyciekać a sok zbytnio brązowić na patelni. Warto przecierać patelnie ręcznikiem kuchennym przed kolejną partią.
Smacznego :)