Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Jedna z pięciu porcji dziennych warzyw i owoców :)))
Na karnawałowe spotkanie z rodziną lub przyjaciółmi proponuję przepis na pącz...
Odsłon: 7132
Łatwy i szybki w przygotowaniu domowy chleb
Odsłon: 6882
Dorsz, jest to bardzo smaczna ryba i do tego bardzo zdrowa. Dzisiejsza propoz...
Odsłon: 80
Biszkopt nie opada po upieczeniu i jest nieco wilgotniejszy od tradycyjnego....
Odsłon: 556
Na karnawałowe spotkanie z rodziną lub przyjaciółmi proponuję przepis na pącz...
Odsłon: 7132
Łatwy i szybki w przygotowaniu domowy chleb
Odsłon: 6882
Dorsz, jest to bardzo smaczna ryba i do tego bardzo zdrowa. Dzisiejsza propoz...
Odsłon: 80
Biszkopt nie opada po upieczeniu i jest nieco wilgotniejszy od tradycyjnego....
Odsłon: 556
Składniki
Drożdże rozmieszałam w odrobinie ciepłej wody z cukrem. Suszone drożdże trzeba aktywować- czyli teraz poczekać aż się spienią.
Dodałam mąkę i jajo, i trochę wody aby uzyskać odpowiednią konsystencję, jak gęsta kwaśna śmietana.
Dodałam większą część borówek.
Ciasto wyrosło mniej więcej w godzinę.
Smażyłam na średnim ogniu do zrumienienia. Nie należy się spieszyć, placki będą grube, lepiej , żeby nie były surowe wewnątrz. Do podania ubiłam śmietanę z cukrem pudrem. Owoce przy następnych partiach mogą wyciekać a sok zbytnio brązowić na patelni. Warto przecierać patelnie ręcznikiem kuchennym przed kolejną partią.
Smacznego :)