Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Jedna z pięciu porcji dziennych warzyw i owoców :)))
Przepis dnia
Polecam. Duży tort o wyrazistym smaku. Pasuje na każdą okazję.
Odsłon: 2616
Ciasto Biała Góra to wielowarstwowy deser z lekkiego biszkoptu, chrupiącej be...
Odsłon: 105877
To odżywcza, bardzo smaczna zupa. Z powodzeniem może zastąpić dwudaniowy obia...
Odsłon: 2048
Krokiety z mięsem z rosołu, idealne połączenie smaku i filozofii nie marnowan...
Odsłon: 5926
Przepis dnia
Polecam. Duży tort o wyrazistym smaku. Pasuje na każdą okazję.
Odsłon: 2616
Ciasto Biała Góra to wielowarstwowy deser z lekkiego biszkoptu, chrupiącej be...
Odsłon: 105877
To odżywcza, bardzo smaczna zupa. Z powodzeniem może zastąpić dwudaniowy obia...
Odsłon: 2048
Krokiety z mięsem z rosołu, idealne połączenie smaku i filozofii nie marnowan...
Odsłon: 5926
Składniki
Drożdże rozmieszałam w odrobinie ciepłej wody z cukrem. Suszone drożdże trzeba aktywować- czyli teraz poczekać aż się spienią.
Dodałam mąkę i jajo, i trochę wody aby uzyskać odpowiednią konsystencję, jak gęsta kwaśna śmietana.
Dodałam większą część borówek.
Ciasto wyrosło mniej więcej w godzinę.
Smażyłam na średnim ogniu do zrumienienia. Nie należy się spieszyć, placki będą grube, lepiej , żeby nie były surowe wewnątrz. Do podania ubiłam śmietanę z cukrem pudrem. Owoce przy następnych partiach mogą wyciekać a sok zbytnio brązowić na patelni. Warto przecierać patelnie ręcznikiem kuchennym przed kolejną partią.
Smacznego :)