Do góry

Desery Przepis na:

Racuchy z jabłkami

Racuchy z jabłkami

Autor:

Przepisów i artykułów: 329 Ocena: 2408

Dodano:

Odsłon: 1097

Racuchy z jabłkami idealne na kolacje.

Składniki

  • 2,5 szklanki mąki pszennej,
  • 3 jajka,
  • 7 g suchych drożdży,,
  • szklanka ciepłego mleka,
  • 3 łyżki cukru,
  • 2 średnie jabłka.
3-4 os. > 60 min łatwe tanie
Reklama
Reklama
Racuchy z jabłkami

Przygotowanie

  1. Do miski wsypujemy drożdże, wsypujemy łyżkę cukru i wlewamy ciepłe mleko. Odstawiamy na chwilę 10-15 minut aż drożdże zaczną pracować.
    Jabłka obieramy i kroimy w drobną kosteczkę.
    Następnie dodajemy pozostałe składniki i mieszamy ciasto. Odstawiamy na 1 godzinę do wyrośnięcia.

    Na patelnię wlewamy 3-4 łyżki oleju, rozgrzewamy. Łyżką wykładamy ciasto, formując zgrabne racuchy. Smażymy z obu stron na złoty kolor na średnikm ogniu.

    Usmażone posypujemy cukier puder.

    Smacznego ;)

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (1)

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń