Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Polecam. Mrożone warzywa sprawdzają się w sałatkach.
Odsłon: 255
Risotto bardzo często gości w moim domu. To danie, które za każdym razem może...
Odsłon: 1066
Bardzo pożywne, pełne białka danie, bez węglowodanów.
Odsłon: 68
Polecam. Mrożone warzywa sprawdzają się w sałatkach.
Odsłon: 255
Risotto bardzo często gości w moim domu. To danie, które za każdym razem może...
Odsłon: 1066
Bardzo pożywne, pełne białka danie, bez węglowodanów.
Odsłon: 68
Składniki
Mąkę wsypujemy do miski dodajemy sodę oczyszczoną oby dwa cukry mieszamy do wymieszania się sypkich produktów dodajemy mleko i jajka i mieszamy na jednolite bez grudek masę . Jabłka obieramy , usuwamy gniazda nasienne i kroimy w kosteczkę , tak przygotowane jabłka dodajemy do ciasta i razem mieszamy .
Olej rozgrzewamy , na rozgrzany olej nakładamy solidną łyżkę ciasta ( tak żeby były kawałki jabłka ) , smażymy na złoty kolor z obu stron . ( uwaga racuchy troszkę urosną , więc na patelnie nakładamy około trzy , cztery racuchy ) .
Gotowe racuchy podajemy z cukrem pudrem .