Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Brak pomysłu na piątkowy obiad? Oto przepis na kotlety wegetariańskie bez mię...
Odsłon: 263
Dorada z grilla to jedna z najsmaczniejszych i najzdrowszych morskich ryb. Wp...
Odsłon: 993
Superszybki makaron z pieczarkami – idealny, gdy głód nie chce czekać. Prosty...
Odsłon: 1733
Witam serdecznie :-) Dzisiaj zrobimy pyszną surówkę z młodej kapusty, idealny...
Odsłon: 25251
Brak pomysłu na piątkowy obiad? Oto przepis na kotlety wegetariańskie bez mię...
Odsłon: 263
Dorada z grilla to jedna z najsmaczniejszych i najzdrowszych morskich ryb. Wp...
Odsłon: 993
Superszybki makaron z pieczarkami – idealny, gdy głód nie chce czekać. Prosty...
Odsłon: 1733
Witam serdecznie :-) Dzisiaj zrobimy pyszną surówkę z młodej kapusty, idealny...
Odsłon: 25251
Składniki
Mąkę wsypujemy do miski dodajemy sodę oczyszczoną oby dwa cukry mieszamy do wymieszania się sypkich produktów dodajemy mleko i jajka i mieszamy na jednolite bez grudek masę . Jabłka obieramy , usuwamy gniazda nasienne i kroimy w kosteczkę , tak przygotowane jabłka dodajemy do ciasta i razem mieszamy .
Olej rozgrzewamy , na rozgrzany olej nakładamy solidną łyżkę ciasta ( tak żeby były kawałki jabłka ) , smażymy na złoty kolor z obu stron . ( uwaga racuchy troszkę urosną , więc na patelnie nakładamy około trzy , cztery racuchy ) .
Gotowe racuchy podajemy z cukrem pudrem .