Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Delikatne , aromatyczne mięso rozpływa się w ustach, idealne na obiad.
Odsłon: 7661
Smaczne danie obiadowe lub drugie śniadanie w pracy.
Odsłon: 2811
Delikatne , aromatyczne mięso rozpływa się w ustach, idealne na obiad.
Odsłon: 7661
Smaczne danie obiadowe lub drugie śniadanie w pracy.
Odsłon: 2811
Składniki
Mąkę wsypujemy do miski dodajemy sodę oczyszczoną oby dwa cukry mieszamy do wymieszania się sypkich produktów dodajemy mleko i jajka i mieszamy na jednolite bez grudek masę . Jabłka obieramy , usuwamy gniazda nasienne i kroimy w kosteczkę , tak przygotowane jabłka dodajemy do ciasta i razem mieszamy .
Olej rozgrzewamy , na rozgrzany olej nakładamy solidną łyżkę ciasta ( tak żeby były kawałki jabłka ) , smażymy na złoty kolor z obu stron . ( uwaga racuchy troszkę urosną , więc na patelnie nakładamy około trzy , cztery racuchy ) .
Gotowe racuchy podajemy z cukrem pudrem .