Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Racuchy to pączki kładzione z łyżki do gorącego oleju. Racuchy zrobione są z...
Odsłon: 168
Zielona prażona pszenica Freekeh, Kasza Gryczana, Pęczak, pieczona kiełbaska...
Odsłon: 43
Racuchy to pączki kładzione z łyżki do gorącego oleju. Racuchy zrobione są z...
Odsłon: 168
Zielona prażona pszenica Freekeh, Kasza Gryczana, Pęczak, pieczona kiełbaska...
Odsłon: 43
Składniki
Mąkę wsypujemy do miski dodajemy sodę oczyszczoną oby dwa cukry mieszamy do wymieszania się sypkich produktów dodajemy mleko i jajka i mieszamy na jednolite bez grudek masę . Jabłka obieramy , usuwamy gniazda nasienne i kroimy w kosteczkę , tak przygotowane jabłka dodajemy do ciasta i razem mieszamy .
Olej rozgrzewamy , na rozgrzany olej nakładamy solidną łyżkę ciasta ( tak żeby były kawałki jabłka ) , smażymy na złoty kolor z obu stron . ( uwaga racuchy troszkę urosną , więc na patelnie nakładamy około trzy , cztery racuchy ) .
Gotowe racuchy podajemy z cukrem pudrem .