Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
coś słodkiego dla dzieci na podwieczorek albo śniadanko
Sernik zawsze dobry. Polecam.
Odsłon: 1289
Świąteczny makowiec na kruchym spodzie, z polewą czekoladową. Przepyszne bożo...
Odsłon: 787
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 1416
Sernik zawsze dobry. Polecam.
Odsłon: 1289
Świąteczny makowiec na kruchym spodzie, z polewą czekoladową. Przepyszne bożo...
Odsłon: 787
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 1416
Składniki
Kasze rozmieszać w pół szklanki mleka a pozostałe mleko zagotować dodając masło ,cukier i sól.Na gotujące mleko wlać rozrobioną kaszkę i ugotować gęsty kleik odstawić do wystygnięcia.Do wystudzonego grysiku dodajemy żółtka,mąkę i miksujemy nastepnie dodać piane z białek i delikatnie wymieszać łyżką.Smażyć na małej ilości oeju małe placuszki z jednej łyżki ciasta gryikowego.Podawać z konfiurą i jogurtem .Życzę smacznego. ps.racuszki są delikatne więc trzeba je przewracać podczas smażenia łopatką.