Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
coś słodkiego dla dzieci na podwieczorek albo śniadanko
Sernik przygotowany na majówkę. Przepis jest prosty, łatwy i nieskomplikowany...
Odsłon: 2754
Dzisiaj kruche, mięciutkie i aromatyczne mięsko jakim jest karkówka (plastry)...
Odsłon: 1279
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 733
Zupa grzybowa smakuje mi o każdej porze roku, dlatego w zamrażalniku zawsze m...
Odsłon: 81
Sernik przygotowany na majówkę. Przepis jest prosty, łatwy i nieskomplikowany...
Odsłon: 2754
Dzisiaj kruche, mięciutkie i aromatyczne mięsko jakim jest karkówka (plastry)...
Odsłon: 1279
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 733
Zupa grzybowa smakuje mi o każdej porze roku, dlatego w zamrażalniku zawsze m...
Odsłon: 81
Składniki
Kasze rozmieszać w pół szklanki mleka a pozostałe mleko zagotować dodając masło ,cukier i sól.Na gotujące mleko wlać rozrobioną kaszkę i ugotować gęsty kleik odstawić do wystygnięcia.Do wystudzonego grysiku dodajemy żółtka,mąkę i miksujemy nastepnie dodać piane z białek i delikatnie wymieszać łyżką.Smażyć na małej ilości oeju małe placuszki z jednej łyżki ciasta gryikowego.Podawać z konfiurą i jogurtem .Życzę smacznego. ps.racuszki są delikatne więc trzeba je przewracać podczas smażenia łopatką.