Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
przypominam przepis na zapomniane już ale pyszne ciasto
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 1962
Sernik zawsze dobry. Polecam.
Odsłon: 1640
Takie mięso jest soczyste i bardzo smaczne. Domowa wędlina najlepsza.
Odsłon: 2641
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 1962
Sernik zawsze dobry. Polecam.
Odsłon: 1640
Takie mięso jest soczyste i bardzo smaczne. Domowa wędlina najlepsza.
Odsłon: 2641
Składniki
1. czekolady roztopić w kąpieli wodnej, przestudzić, 2. śmietanę schłodzić, ubić na sztywno, na koniec ubijania dodawać powoli czekoladę, 3. biszkopt przekroić na dwie części, na spód wyłożyć masę, pozostawić ok 3 łyżek do posmarowania wierzchu, 4. na suchą patelnię wysypać wiórki kokosowe, podgrzewać, mieszając, do zrumienienia, na koniec dodać cukier, przestudzić, 5. wierzch ciasta posmarować odłożonym kremem, posypać zimnymi, rumianymi wiórkami, smacznego