Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
przypominam przepis na zapomniane już ale pyszne ciasto
Kulki orzechowe, które przyrządza się błyskawicznie. W smaku przypominają Fer...
Odsłon: 86
Przepyszny i lekki sernik rabarbarowy z serków homogenizowanych, który przygo...
Odsłon: 192
Pyszne i proste w przygotowaniu ciasto drożdżowe z rabarbarem i kruszonką naj...
Odsłon: 7983
Kulki orzechowe, które przyrządza się błyskawicznie. W smaku przypominają Fer...
Odsłon: 86
Przepyszny i lekki sernik rabarbarowy z serków homogenizowanych, który przygo...
Odsłon: 192
Pyszne i proste w przygotowaniu ciasto drożdżowe z rabarbarem i kruszonką naj...
Odsłon: 7983
Składniki
1. czekolady roztopić w kąpieli wodnej, przestudzić, 2. śmietanę schłodzić, ubić na sztywno, na koniec ubijania dodawać powoli czekoladę, 3. biszkopt przekroić na dwie części, na spód wyłożyć masę, pozostawić ok 3 łyżek do posmarowania wierzchu, 4. na suchą patelnię wysypać wiórki kokosowe, podgrzewać, mieszając, do zrumienienia, na koniec dodać cukier, przestudzić, 5. wierzch ciasta posmarować odłożonym kremem, posypać zimnymi, rumianymi wiórkami, smacznego