Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Jest pyszna. Polecam na świąteczny obiad, na spotkanie rodzinne.
Odsłon: 947
Prosta sałatka z makaronu orzo, ananasa, selera naciowego, jajek, szynki, ogó...
Odsłon: 346
Delikatna polędwica wieprzowa, aromatyczne dodatki , to super danie obiadowe.
Odsłon: 150
Przepis dnia
Polecam. Duży tort o wyrazistym smaku. Pasuje na każdą okazję.
Odsłon: 2686
Jest pyszna. Polecam na świąteczny obiad, na spotkanie rodzinne.
Odsłon: 947
Prosta sałatka z makaronu orzo, ananasa, selera naciowego, jajek, szynki, ogó...
Odsłon: 346
Delikatna polędwica wieprzowa, aromatyczne dodatki , to super danie obiadowe.
Odsłon: 150
Przepis dnia
Polecam. Duży tort o wyrazistym smaku. Pasuje na każdą okazję.
Odsłon: 2686
Składniki
Zoltka utrzec z 1/2 szklanki cukru (mikserem). Dodac maki i 1/2 szkl mleka. Reszte mleka zagotowac z pozostalym cukrem. Do gotujacego sie mleka wlac mase z jajek i gotowac az zgestnieje. Margaryne utrzec dodajac do niej po trochu zimny budyn. Na koniec do kremu dodac kokos i wodke. Na blache wylozyc warstwe herbatnikow na nie 1/3 kremu nastepnie herbatniki i znowu 1/3 kremu i znowu herbatniki i pozostaly krem. Gore ciasta posypac kokosem. Gotowe ciasto wlozyc na ok 5h do lodowki.
SMACZNEGO !!