Desery Przepis na:
> 6 os. | > 60 min | średnie | przystępne |
Zoltka utrzec z 1/2 szklanki cukru (mikserem). Dodac maki i 1/2 szkl mleka. Reszte mleka zagotowac z pozostalym cukrem. Do gotujacego sie mleka wlac mase z jajek i gotowac az zgestnieje. Margaryne utrzec dodajac do niej po trochu zimny budyn. Na koniec do kremu dodac kokos i wodke. Na blache wylozyc warstwe herbatnikow na nie 1/3 kremu nastepnie herbatniki i znowu 1/3 kremu i znowu herbatniki i pozostaly krem. Gore ciasta posypac kokosem. Gotowe ciasto wlozyc na ok 5h do lodowki.
SMACZNEGO !!
Na skróty
Komentarze do przepisu (4)

wiosna02041972 01 marca 2013Zgłoś do usunięcia
Jeśli ugotujemy swój budyń z żółtkami,krem będzie bardziej aksamitny i lepszy0 Kto głosował? | Odpowiedz

irma82 18 listopada 2011Zgłoś do usunięcia
Zwykły budy sprawdza się tym placku.Mam taki sam przepis ale na słonych krakersach się robi-smakuje świetnie( zależy kto co lubi), ciekawe połączenie smaków:)0 Kto głosował? | Odpowiedz

jomonika 30 marca 2011Zgłoś do usunięcia
Po wlaniu masy ( zoltka, cukier, maki, mleko) do gotujacego sie mleka wyjdzie budyn i po ostudzeniu dodawac go do margaryny. Zamiast tego mozna ugotowac zwykly budyn z paczki ale ja tak nie robilam jeszcze.0 Kto głosował? | Odpowiedz

karolina87 29 marca 2011Zgłoś do usunięcia
fajny przepis, a ten budyn to rozumie ze wczesniej trzeba ugotowac:) i to obojetne jaki smak budyniu ?1 Kto głosował? | Odpowiedz