Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Bardzo szybkie do wykonania ciasto bez pieczenia. Herbatniki z puszystym krem...
Odsłon: 459
Tosty grillowane jak szaszłyki z masłem ziołowym i serem
Odsłon: 98
Dziś postanowiłam trochę inaczej ugotować moja zupę niż dotychczas. Zwykle ni...
Odsłon: 176
Rewelacyjny, sezonowy obiad w 20 minut. Ziemniaczane kluseczki ze szparagami,...
Odsłon: 134
Bardzo szybkie do wykonania ciasto bez pieczenia. Herbatniki z puszystym krem...
Odsłon: 459
Tosty grillowane jak szaszłyki z masłem ziołowym i serem
Odsłon: 98
Dziś postanowiłam trochę inaczej ugotować moja zupę niż dotychczas. Zwykle ni...
Odsłon: 176
Rewelacyjny, sezonowy obiad w 20 minut. Ziemniaczane kluseczki ze szparagami,...
Odsłon: 134
Składniki
Biszkopt:6 jajek,1 szklanka mąki w tym 2 łyżki mąki ziemniaczanej,1 szklanka cukru,1 łyżeczka proszku do pieczenia. Krem: 1 l śmietany 30%2 białe czekolady,2 łyżki cukru pudru,2 śmietan fixy lub 2 Śnieżki,100 g wiórków kokosowych,opakowanie płatków migdałowych, 8 łyżek mleka. dodatkowo dżem brzoskwiniowy do posmarowania biszkopta
Wykonanie:Jajka ubijamy z cukrem następnie dodajemy przesianą mąkę i proszek do pieczenia,delikatnie mieszamy i wylewamy do formy.Pieczemy 20 minut.Krem:Zimną śmietanę ubijamy dodajemy 2 łyżki cukru i dalej ubijamy,dodajemy śmietan fixy i wlewamy wcześniej rozpuszczoną w ciepłym mleku czekoladę wymieszaną z wiórkami i płatkami migdałowymi.Biszkopt przekrawamy na pół, smarujemy dżemem ,wykładamy część kremu,przykrywamy drugą częścią ciasta i ponownie czekoladowy krem.Wierzch posypujemy wiórkami i płatkami migdałowymi. Życzę smacznego!