Desery Przepis na:
Przepisów i artykułów: 65 Ocena: 1684
Dodano: 11.11.2012
Odsłon: 25729
> 6 os. | 60 min | średnie | przystępne |
Biszkopt:6 jajek,1 szklanka mąki w tym 2 łyżki mąki ziemniaczanej,1 szklanka cukru,1 łyżeczka proszku do pieczenia. Krem: 1 l śmietany 30%2 białe czekolady,2 łyżki cukru pudru,2 śmietan fixy lub 2 Śnieżki,100 g wiórków kokosowych,opakowanie płatków migdałowych, 8 łyżek mleka. dodatkowo dżem brzoskwiniowy do posmarowania biszkopta
Wykonanie:Jajka ubijamy z cukrem następnie dodajemy przesianą mąkę i proszek do pieczenia,delikatnie mieszamy i wylewamy do formy.Pieczemy 20 minut.Krem:Zimną śmietanę ubijamy dodajemy 2 łyżki cukru i dalej ubijamy,dodajemy śmietan fixy i wlewamy wcześniej rozpuszczoną w ciepłym mleku czekoladę wymieszaną z wiórkami i płatkami migdałowymi.Biszkopt przekrawamy na pół, smarujemy dżemem ,wykładamy część kremu,przykrywamy drugą częścią ciasta i ponownie czekoladowy krem.Wierzch posypujemy wiórkami i płatkami migdałowymi. Życzę smacznego!
Na skróty
Komentarze do przepisu (4)

Konto usunięte 19 stycznia 2013Zgłoś do usunięcia
Jest kokos jest rafaello . Robione na krakersach też się tak nazywa co za kłopot a wygląda niebiańsko wrzucę do ulubionych i na pewno spróbuję:-))) Pozdrawiam0 Kto głosował? | Odpowiedz

evanion 17 listopada 2012Zgłoś do usunięcia
Mała-black to podaj, wszyscy są ciekawi Twojej kulinarnej wiedzy! Co do przepisu: uwielbiam ciasta z kremami więc na pewno się skuszę i zrobię:) Na zdjęciu wygląda pysznie1 Kto głosował? | Odpowiedz

mala_black 13 listopada 2012Zgłoś do usunięcia
To nie jest Raffaello ,inny przepis jest na to ciasto ,!0 Kto głosował? | Odpowiedz

Konto usunięte 11 listopada 2012Zgłoś do usunięcia
pyszotka, uwielbiam bitą smietanę we wszystkich postaciach :))1 Kto głosował? | Odpowiedz