Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Szybkie ciasto dla miłośników kokosów.
Szybkie ,smaczne mięsko które praktycznie nie trzeba za dużo pilnować przy sm...
Odsłon: 294
Pyszny serniczek w polewie czekoladowej z rodzynkami to idealne ciasto na świ...
Odsłon: 3033
Pyszne rogaliki serowe z nadzieniem z dżemu wiśniowego , idealne do popołudni...
Odsłon: 1367
Szybkie ,smaczne mięsko które praktycznie nie trzeba za dużo pilnować przy sm...
Odsłon: 294
Pyszny serniczek w polewie czekoladowej z rodzynkami to idealne ciasto na świ...
Odsłon: 3033
Pyszne rogaliki serowe z nadzieniem z dżemu wiśniowego , idealne do popołudni...
Odsłon: 1367
Składniki
Połowę mleka zagotowujemy, dodajemy cukier i 3/4 wiórek kokosowych. W reszcie mleka rozrabiamy obie mąki i wlewamy do garnka energicznie mieszając, by powstał budyń. Odstawiamy do ostygnięcia.
Budyń miksujemy z masłem (temp. pokojowa) na gładki krem. Blaszkę wykładamy papierem do pieczenia. Układamy herbatniki i przekładamy masą. Wierzchnią warstwę smarujemy cieniutko. Rumienimy resztę wiórek na suchej patelni i posypujemy nasze ciasto. Chłodzimy chwilę w lodówce. Smacznego!
Przepisy Desery
Desery
Nieziemsko pyszny bananowiec
Desery
Galette – tarta ze śliwkami
Desery
Tarta truskawkowa z bezą
Desery
Ciasto trociniak
Nieziemsko pyszny bananowiec
Placek bananowy to prawdziwy rarytas dla wielbicieli egzotycznych owoców. Już...
Odsłon: 1015
Galette – tarta ze śliwkami
Galette to w skrócie, kruchy placek o nieregularnych brzegach. Moja tarta pie...
Odsłon: 37