Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Szybkie ciasto dla miłośników kokosów.
Witam serdecznie :-) Dzisiaj polecam pyszne śledzie w sosie jogurtowo-koperko...
Odsłon: 2115
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 421379
Jest pyszna. Polecam na świąteczny obiad, na spotkanie rodzinne.
Odsłon: 2059
Witam serdecznie :-) Dzisiaj polecam pyszne śledzie w sosie jogurtowo-koperko...
Odsłon: 2115
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 421379
Jest pyszna. Polecam na świąteczny obiad, na spotkanie rodzinne.
Odsłon: 2059
Składniki
Połowę mleka zagotowujemy, dodajemy cukier i 3/4 wiórek kokosowych. W reszcie mleka rozrabiamy obie mąki i wlewamy do garnka energicznie mieszając, by powstał budyń. Odstawiamy do ostygnięcia.
Budyń miksujemy z masłem (temp. pokojowa) na gładki krem. Blaszkę wykładamy papierem do pieczenia. Układamy herbatniki i przekładamy masą. Wierzchnią warstwę smarujemy cieniutko. Rumienimy resztę wiórek na suchej patelni i posypujemy nasze ciasto. Chłodzimy chwilę w lodówce. Smacznego!