Do góry

Desery Przepis na:

Rafaello bez pieczenia

Rafaello bez pieczenia

Autor:

Przepisów i artykułów: 44 Ocena: 372

Dodano:

Odsłon: 2660

Szybkie ciasto dla miłośników kokosów.

Składniki

  • Opakowanie herbatników ok 450 g
  • 3/4 szkl cukru
  • 3 szkl mleka
  • 3 łyżki mąki pszennej
  • 3 łyżki mąki ziemniaczanej
  • 200 g wiórek kokosowych
  • Kostka masła
> 6 os. 60 min łatwe tanie
Reklama
Reklama
Rafaello bez pieczenia

Przygotowanie

  1. Połowę mleka zagotowujemy, dodajemy cukier i 3/4 wiórek kokosowych. W reszcie mleka rozrabiamy obie mąki i wlewamy do garnka energicznie mieszając, by powstał budyń. Odstawiamy do ostygnięcia.

  2. Budyń miksujemy z masłem (temp. pokojowa) na gładki krem. Blaszkę wykładamy papierem do pieczenia. Układamy herbatniki i przekładamy masą. Wierzchnią warstwę smarujemy cieniutko. Rumienimy resztę wiórek na suchej patelni i posypujemy nasze ciasto. Chłodzimy chwilę w lodówce. Smacznego!

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (2)

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń