Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Szybkie ciasto dla miłośników kokosów.
Masz dylemat, co zjeść? Ta zapiekanka jest świetna na każdą porę dnia i na ka...
Odsłon: 52
Klasyka na polskim stole, śledzie w oleju. Sprawdzą się na co dzień i od świę...
Odsłon: 60
Dziś postanowiłam trochę inaczej ugotować moja zupę niż dotychczas. Zwykle ni...
Odsłon: 301
Masz dylemat, co zjeść? Ta zapiekanka jest świetna na każdą porę dnia i na ka...
Odsłon: 52
Klasyka na polskim stole, śledzie w oleju. Sprawdzą się na co dzień i od świę...
Odsłon: 60
Dziś postanowiłam trochę inaczej ugotować moja zupę niż dotychczas. Zwykle ni...
Odsłon: 301
Składniki
Połowę mleka zagotowujemy, dodajemy cukier i 3/4 wiórek kokosowych. W reszcie mleka rozrabiamy obie mąki i wlewamy do garnka energicznie mieszając, by powstał budyń. Odstawiamy do ostygnięcia.
Budyń miksujemy z masłem (temp. pokojowa) na gładki krem. Blaszkę wykładamy papierem do pieczenia. Układamy herbatniki i przekładamy masą. Wierzchnią warstwę smarujemy cieniutko. Rumienimy resztę wiórek na suchej patelni i posypujemy nasze ciasto. Chłodzimy chwilę w lodówce. Smacznego!