Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Idealne ciasto dla miłośnikow kokosowego smaku. Rafaello na herbatikach w dodatku bez pieczenia to super proste i pyszne ciasto oraz przydatny przepis dla tych, którzy nie mają piekarnika lub nie lubią piec.
Nic nowego, ale zawsze smacznego do niedzielnego lub powszedniego obiadu.
Odsłon: 240
Śledzie przygotowane w ten sposób są rewelacyjne. Muszą postać w lodówce 2-3...
Odsłon: 94
Bardzo smaczna sałatka z tuńczyka z rzodkiewką. Prosta, smaczna i szybka w wy...
Odsłon: 4556
Polecam. Mrożone warzywa sprawdzają się w sałatkach.
Odsłon: 174
Bardzo proste w przygotowaniu śledzie, przy czym są pyszne. Po tygodniu w lod...
Odsłon: 114
Nic nowego, ale zawsze smacznego do niedzielnego lub powszedniego obiadu.
Odsłon: 240
Śledzie przygotowane w ten sposób są rewelacyjne. Muszą postać w lodówce 2-3...
Odsłon: 94
Bardzo smaczna sałatka z tuńczyka z rzodkiewką. Prosta, smaczna i szybka w wy...
Odsłon: 4556
Polecam. Mrożone warzywa sprawdzają się w sałatkach.
Odsłon: 174
Bardzo proste w przygotowaniu śledzie, przy czym są pyszne. Po tygodniu w lod...
Odsłon: 114
Składniki
Zaczynamy od przygotowania budyniu. Z litra mleka odlewamy 1,5 szklanki. Większą część przelewamy do garnka i gotujemy. Do mniejszej porcji dodajemy mąke pszenną, ziemniaczaną a także cukier i cukier waniliowy. Całość zaczynamy mieszać ruzgą i dodajemy żóltka. Mieszamy do momentu połączenia skłaników.
Gdy mleko zaczyna się gotować to przelewamy wcześniej wymieszaną zawiesinę. Gotujemy na małym ogniu ciągle mieszając. Następnie przelewamy do salaterki i przykrywamy folią żeby nie zrobił się kożuch.
W misce ucieramy mikserem masło w temperaturze pokojowej. Dodajemy po kilka łyżek budyniu a na koniec 3 łyżki wiórek kokosowych.
Na blaszy lub naczyniu do zapiekania układamy warstwę herbatników i na to wylewamy część kremu.
Wyrównujemy krem i układamy kolejną warstę herbatników. Powtarzamy tak 4 razy.
Górna warstwa to cienka część kremu oraz rezszta wiórek kokosowych. Wstawiamy do lodówki na noc lub na kilka godzin. Po tym czasie mogę życzyć …. Smacznego!!!