Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Ciasto na herbatnikach dla smakoszy kokosu, dodatek orzechów w miodzie czyni je wyjątkowym.
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 8193
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 1181
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 9961
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4555
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 593
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 8193
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 1181
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 9961
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4555
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 593
Składniki
1 szklankę mleka wymieszaj z żółtkami, dwiema mąkami. Resztę mleka ugotuj z cukrem, dodaj masę budyniową, zmniejsz ogień , chwilę gotuj, mieszając aby się nie przypaliło. Wystudź, często mieszając. Powstanie budyń. Miękkie masło utrzyj mikserem, dodając porcjami chłodny budyń i wiórki kokosowe. Spód blachy 29 x 19 cm ( najlepiej z odpinanym rantem ) wyłóż herbatnikami, nałóż krem kokosowy, warstwę posiekanych orzechów w miodzie i znowu warstwę kremu.
Na krem rozłóż drugą warstwę herbatników, przykryj kremem, wierzch posyp drobno pokruszonymi herbatnikami. Wstaw do lodówki najlepiej na całą noc. Potem już tylko jemy.