Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Słodkie i mocno kokosowe ciasto bez pieczenia
Ciasto piernikowe z orzechowym kremem to prawdziwa pychotka bożonarodzeniowa,...
Odsłon: 11655
Pieczenie, zdobienie pierniczków to cudowna zabawa dla dzieci i dorosłych. Z...
Odsłon: 1261
Szybka i pyszna sałatka na każdą okazję.
Odsłon: 12253
Wyjątkowy w smaku, tradycyjny śledź w pysznej zalewie. W naszym domu raczej n...
Odsłon: 2887
Ciasto piernikowe z orzechowym kremem to prawdziwa pychotka bożonarodzeniowa,...
Odsłon: 11655
Pieczenie, zdobienie pierniczków to cudowna zabawa dla dzieci i dorosłych. Z...
Odsłon: 1261
Szybka i pyszna sałatka na każdą okazję.
Odsłon: 12253
Wyjątkowy w smaku, tradycyjny śledź w pysznej zalewie. W naszym domu raczej n...
Odsłon: 2887
Składniki
Żółtka miksujemy z cukrem wanilinowym, 100 ml mleka i obiema mąkami. Resztę mleka zagotowujemy z cukrem do jego rozpuszczenia a następnie dodajemy masę jajeczną i mieszamy energicznie aż powstanie gęsty budyń, zdejmujemy z ognia. Ostudzamy masę.
Masło kroimy w kosteczkę i ucieramy. Następnie miksujemy dodają stopniowo przestudzony budyń. Wsypujemy wiórki kokosowe (3/4 opakowania) i krótko miksujemy.
Blachę o wymiarach 24x24cm wykładamy papierem do pieczenia bądź folią aluminiową wraz z bokami. Układamy krakersy a następnie 1/3 masy i tak trzy warstwy. Na ostatnią warstwę z kremem sypiemy pozostałe wiórki kokosowe oraz migdały. Schładzamy w lodówce m.in. 3 godziny.