Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Gołąbki bez zawijania to uproszczona forma tradycyjnych gołąbków, czyli kotle...
Odsłon: 74
Smaczne i proste w przygotowaniu kotlety mielone z mięsa wieprzowo - wołowego.
Odsłon: 243
Czasami można znaleźć bardzo apetyczne rzodkwie, są idealne do surówek.
Odsłon: 137
Gołąbki bez zawijania to uproszczona forma tradycyjnych gołąbków, czyli kotle...
Odsłon: 74
Smaczne i proste w przygotowaniu kotlety mielone z mięsa wieprzowo - wołowego.
Odsłon: 243
Czasami można znaleźć bardzo apetyczne rzodkwie, są idealne do surówek.
Odsłon: 137
Składniki
Drożdże zasypujemy cukrem i odstawiamy w ciepłe miejsce na 10 minut. Mąkę z margaryną siekamy nożem. Dodajemy utarte drożdże oraz stopniowo jajka i śmietanę (procedura podobna, jak przy wyrabianiu kruchego ciasta). Ciasto wkładamy na przynajmniej 15 minut do lodówki. Po upływie tego czasu obsypujemy blat lub stolnicę mąką. Dzielimy ciasto na kilka części i rozwałkowujemy formując koło. Przecinamy nożem, jak pizzę. Na każdy trójkącik u podstawy dodajemy nadzienie i zawijamy. Od szerszego do węższego końca. Wykładamy na blachę wyłożoną papierem do pieczenia. Smarujemy rozbełtanym jajkiem i wstawiamy do piekarnika nagrzanego do 180 stopni na około 15 minut. Po 10 minutach zalecam, by włączyć termoobieg. Po przestygnięciu można je polukrować lub oblać czekoladą.