Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Polecam. My bardzo lubimy.
Odsłon: 907
Czerwona papryka nadziewana mięsem mielonym, ryżem i warzywami duszonymi w so...
Odsłon: 4543
Smażona ryba w warzywach i sosie pomidorowym. Można ją przygotować kilka dni...
Odsłon: 1162
Z ryżu, pomidorów, czosnku i natki możemy wyczarować pyszną, aromatyczną potr...
Odsłon: 522
Polecam. My bardzo lubimy.
Odsłon: 907
Czerwona papryka nadziewana mięsem mielonym, ryżem i warzywami duszonymi w so...
Odsłon: 4543
Smażona ryba w warzywach i sosie pomidorowym. Można ją przygotować kilka dni...
Odsłon: 1162
Z ryżu, pomidorów, czosnku i natki możemy wyczarować pyszną, aromatyczną potr...
Odsłon: 522
Składniki
Drożdże zasypujemy cukrem i odstawiamy w ciepłe miejsce na 10 minut. Mąkę z margaryną siekamy nożem. Dodajemy utarte drożdże oraz stopniowo jajka i śmietanę (procedura podobna, jak przy wyrabianiu kruchego ciasta). Ciasto wkładamy na przynajmniej 15 minut do lodówki. Po upływie tego czasu obsypujemy blat lub stolnicę mąką. Dzielimy ciasto na kilka części i rozwałkowujemy formując koło. Przecinamy nożem, jak pizzę. Na każdy trójkącik u podstawy dodajemy nadzienie i zawijamy. Od szerszego do węższego końca. Wykładamy na blachę wyłożoną papierem do pieczenia. Smarujemy rozbełtanym jajkiem i wstawiamy do piekarnika nagrzanego do 180 stopni na około 15 minut. Po 10 minutach zalecam, by włączyć termoobieg. Po przestygnięciu można je polukrować lub oblać czekoladą.