Desery Przepis na:
Rogaliki budyniowe

Przepisów i artykułów: 171 Ocena: 3168
Dodano: 13.12.2015
Odsłon: 11110
Składniki
- 110 g masła
- 100 g cukru
- 2 żółtka
- 2 łyżki śmietany
- 1 opakowanie (40g) budyniu waniliowego
- 220 g mąki pszennej tortowej
- + 3-4 łyżki cukru wanilinowego (a najlepiej domowego waniliowego)
5-6 os. | 30 min | łatwe | tanie |
Przygotowanie
-
Masło, żółtka, śmietanę zagniatamy ze sobą. dodajemy budyń oraz mąkę. Ciasto wstawiamy na godzinę do lodówki. Piekarnik rozgrzewamy do 180 stopni. Z ciasta formujemy małe wałeczki, obtaczamy z jednej strony w cukrze wanilinowym, zakrzywiamy by otrzymać półksiężyc i układamy na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia. Pieczemy do momentu aż i zauważymy, że ciasteczka lekko zaczynają się rumienić czyli 12 – 15 minut, wtedy wyjmujemy i studzimy.
Komentarze do przepisu (1)

Futka 14 grudnia 2015Zgłoś do usunięcia
Pyszne rogaliki :)2 Kto głosował? | Odpowiedz