Do góry

Desery Przepis na:

Rogaliki budyniowe

Rogaliki budyniowe

Autor:

Przepisów i artykułów: 171 Ocena: 3168

Dodano:

Odsłon: 11110

Przepis na pewno do powtórki, najpewniej jeszcze przed świętami – może tym razem w jakieś wariacji?

Składniki

  • 110 g masła
  • 100 g cukru
  • 2 żółtka
  • 2 łyżki śmietany
  • 1 opakowanie (40g) budyniu waniliowego
  • 220 g mąki pszennej tortowej
  • + 3-4 łyżki cukru wanilinowego (a najlepiej domowego waniliowego)
5-6 os. 30 min łatwe tanie
Reklama
Reklama

Przygotowanie

  1. Masło, żółtka, śmietanę zagniatamy ze sobą. dodajemy budyń oraz mąkę. Ciasto wstawiamy na godzinę do lodówki. Piekarnik rozgrzewamy do 180 stopni. Z ciasta formujemy małe wałeczki, obtaczamy z jednej strony w cukrze wanilinowym, zakrzywiamy by otrzymać półksiężyc i układamy na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia. Pieczemy do momentu aż i zauważymy, że ciasteczka lekko zaczynają się rumienić czyli 12 – 15 minut, wtedy wyjmujemy i studzimy.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (1)

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń