Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Rogaliki ,ktòre rozpuszczaja sie w ustach i w mik znikaja z talerza.
Pieczenie, zdobienie pierniczków to cudowna zabawa dla dzieci i dorosłych. Z...
Odsłon: 1014
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 2920
Pieczenie, zdobienie pierniczków to cudowna zabawa dla dzieci i dorosłych. Z...
Odsłon: 1014
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 2920
Składniki
Drozdze ,cukier i smietane rozmieszac i pozostawic na pare minut,zeby rozczyn "ruszyl"
Do duzej miski wsypac make ,margaryne (temperatura pokojowa), jaja sòl i wyrosniete drozdze. Wszystko zarobic .
Ciasto przykrywamy folia spozywcza i wstawiamy na 1/2 godz. do lodòwki.
Schlodzone ciasto dzielimy na dwie rowne czesci, w miedzyczasie nastawiamy piekarnik na temperature 170 stopni funkcja gòra,dòl. Pierwsza czesc rozwalkowac na nieduzy placek o grubosci 2 mm, przylozyc duzy talerz ,wyciac duze kòlko,podzielic na 8 czesci,kazda czesc posmarowac dzemem i zwinac w rogaliki.
Pieczemy obie brytwanki z rogalikami okolo 30 minut,az sie upieka. Pamietaj kazdy piekarnik inaczej piecze