Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Te rogaliki są uwielbiane przez moją rodzinkę :) Od dawna za mną chodziły aż w końcu nadeszła pora aby je znowu zrobić ;) zawsze gdy je robię to 2 rodzaje z jabłkiem i z marmoladą
Polecam. Domowa wędlina zawsze najlepsza.
Odsłon: 1165
Dynia to prawdziwa królowa jesiennego stołu. Jest smaczna, zdrowa i łatwa w p...
Odsłon: 1743
Przepis dnia
Gołąbki bez zawijania to uproszczona forma tradycyjnych gołąbków, czyli kotle...
Odsłon: 5898
Polecam. Domowa wędlina zawsze najlepsza.
Odsłon: 1165
Dynia to prawdziwa królowa jesiennego stołu. Jest smaczna, zdrowa i łatwa w p...
Odsłon: 1743
Przepis dnia
Gołąbki bez zawijania to uproszczona forma tradycyjnych gołąbków, czyli kotle...
Odsłon: 5898
Składniki
Wszystkie składniki razem zagnieść i wstawić do lodówki na około 2godz. Ciasto rozwałkować na kształt koła, następnie wykrawać trójkąty i nakładać na przemian jabłka i marmoladę.
Rogaliki układać na blaszce wyłożonej papierem i piec w temp. 160-170" około 12 - 15min.
Na koniec można zrobić lukier wg.własnych upodobań Do kawusi idealne :))