Do góry

Desery Przepis na:

Rogaliki marchewkowo-kokosowe

Rogaliki marchewkowo-kokosowe

Autor:

Przepisów i artykułów: 178 Ocena: 968

Dodano:

Odsłon: 238

Rogaliki z marchewką i wiórkami kokosowymi, nadziewane marmoladą różaną to oryginalne połączenie, które każdego zachwyci. Rogaliki można nadziewać nutellą, dżemem lub innym dowolnymi owocami.

Składniki

  • Ciasto
  • mąka pszenna 40 dag
  • masło 82% 20 dag
  • marchewka 15 dag
  • wiórki kokosowe 0,5 szklanki
  • cukier puder 0,5 szklanki
  • proszek do pieczenia 1 łyżeczka
  • śmietana gęsta 2 łyżki
  • sól 1 szczypta
  • Dodatkowo:
  • marmolada 20 dag
  • konfitura z płatków róży 2-3 łyżki
  • sok z pomarańczy 2 łyżki
  • cukier waniliowy 1 łyżeczka
  • cukier kryształ 1 łyżka
> 6 os. 60 min łatwe tanie
Reklama
Reklama
Rogaliki marchewkowo-kokosowe

Przygotowanie

  1. Mąkę wymieszać z proszkiem do pieczenia, przesiać, posiekać z masłem. Dodać cukier puder, startą na drobnej tarce marchewkę, wiórki kokosowe, szczyptę soli i śmietanę, zagnieść ciasto. Zawinąć w folię spożywczą i włożyć do lodówki na pół godziny.

  2. Następnie rozwałkować na grubość 3-4 mm, pokroić w trójkąty. Na każdy włożyć porcję marmolady wymieszanej z konfiturą różaną.

  3. Trójkąty z ciasta zwijać i formować rogaliki. Ułożyć na wyłożonej papierem do pieczenia blaszce.
    Posmarować sokiem z pomarańczy wymieszanym z cukrem waniliowym, posypać cukrem kryształem. Włożyć do nagrzanego do 180 stopni piekarnika i piec około 15-20 minut.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (5)

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń