Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Rogaliki orzechowe to znakomity pomysł na karnawałowe słodycze. Dodatek dwóch rodzajów orzechów sprawia nie tylko, że są chrupiące, ale nadaje im specyficzny głęboki smak.
Polędwiczki z cebulką marynowaną, pieczarkami i świeżą papryką to doskonałe d...
Odsłon: 155
Tagliatelle z kurkami to wykwintne danie, które zachwyca swoim bogactwem smak...
Odsłon: 1279
Kurczak w boczkach na młodej kapuście to danie, które łączy soczystość mięsa...
Odsłon: 257
To proste, a zarazem eleganckie danie łączy w sobie soczyste plastry mięsa z...
Odsłon: 38
Polędwiczki z cebulką marynowaną, pieczarkami i świeżą papryką to doskonałe d...
Odsłon: 155
Tagliatelle z kurkami to wykwintne danie, które zachwyca swoim bogactwem smak...
Odsłon: 1279
Kurczak w boczkach na młodej kapuście to danie, które łączy soczystość mięsa...
Odsłon: 257
To proste, a zarazem eleganckie danie łączy w sobie soczyste plastry mięsa z...
Odsłon: 38
Składniki
Orzechy włoskie i migdały rozdrobnij w malakserze.
Masło utrzyj wraz z cukrem, gdy przestanie chrzęścić, dodaj po jednym żółtku i pastę waniliową. Nadal mieszając wsyp orzechy i mąkę. Wszystko dokładnie wymieszaj i zagnieć szybko ciasto.
Gotowe ciasto owiń w folię spożywczą i schowaj do lodówki na minimum 2 godziny.
Po upływie czasu rozwiń z folii masę. Odrywaj kawałki i formuj kulki o wielkości dużego orzecha włoskiego. Każdą kulkę zroluj na stolnicy i uformuj w kształt rogalika.
Rogaliki wyłóż na blaszkę wyścieloną papierem do pieczenia. Piecz w 180 stopniach przez 12 minut.
Po wystygnięciu rogaliki możesz oprószyć cukrem pudrem.