Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Rogaliki orzechowe siostry Anastazji
Nie przegapcie! Prosty, smaczny i efektowny przepis! Smak umiarkowanie słodki...
Odsłon: 1898
szybki przepis na pizzę:) z tych propozycji wyjdzie około 12 małych porcji
Odsłon: 321
Gorąca i pachnąca zapiekanka makaronowa z dodatkiem brokułów i migdałów smaku...
Odsłon: 748
Śledzie po japońsku to jedna z potraw wigilijnych mojego stołu, ale robię ja...
Odsłon: 17193
Nie przegapcie! Prosty, smaczny i efektowny przepis! Smak umiarkowanie słodki...
Odsłon: 1898
szybki przepis na pizzę:) z tych propozycji wyjdzie około 12 małych porcji
Odsłon: 321
Gorąca i pachnąca zapiekanka makaronowa z dodatkiem brokułów i migdałów smaku...
Odsłon: 748
Śledzie po japońsku to jedna z potraw wigilijnych mojego stołu, ale robię ja...
Odsłon: 17193
Składniki
Wszystkie składniki na rogaliki przełożyć do miski i zagnieść ciasto. Ciasto podzielić na dwie części. Blat podsypać mąką. i każdy kawałek ciasta rozwałkować na kształt koła . Grubość ciasta ok 2-3 mm. Każde koło podzielić na 8 trójkątów. Zwinąć na kształt rogalika zaczynając od szerszej strony. Układamy na blaszkę wyłożoną papierem do pieczenia. Wkładamy do nagrzanego piekarnika do temperatury 160 stopni i pieczemy przez ok. 15 minut. Gotowe posypać pudrem, polukrować lub oblać czekoladą. Smacznego!