Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Rogaliki orzechowe siostry Anastazji
W dawnych czasach kiedy nie było jeszcze supermarketów, a warzywa nie były og...
Odsłon: 52262
Przepis na obiad, w którym mieszamy ze sobą marchewkę, filety z dorsza oraz b...
Odsłon: 196
W dawnych czasach kiedy nie było jeszcze supermarketów, a warzywa nie były og...
Odsłon: 52262
Przepis na obiad, w którym mieszamy ze sobą marchewkę, filety z dorsza oraz b...
Odsłon: 196
Składniki
Wszystkie składniki na rogaliki przełożyć do miski i zagnieść ciasto. Ciasto podzielić na dwie części. Blat podsypać mąką. i każdy kawałek ciasta rozwałkować na kształt koła . Grubość ciasta ok 2-3 mm. Każde koło podzielić na 8 trójkątów. Zwinąć na kształt rogalika zaczynając od szerszej strony. Układamy na blaszkę wyłożoną papierem do pieczenia. Wkładamy do nagrzanego piekarnika do temperatury 160 stopni i pieczemy przez ok. 15 minut. Gotowe posypać pudrem, polukrować lub oblać czekoladą. Smacznego!