Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Najprostsze , ale jakże pyszne rogaliki z ciasta francuskiego z nutellą. Takie rogaliki przygotowałam dla moich wnucząt, bo bardzo o nie prosili. Polecam
blaszka, papier do pieczenia, nóż, pędzelek do smarowania rogali białkiem, łyżeczka,
Sernik zawsze dobry. Polecam.
Odsłon: 1284
Świąteczny makowiec na kruchym spodzie, z polewą czekoladową. Przepyszne bożo...
Odsłon: 765
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 1403
Sernik zawsze dobry. Polecam.
Odsłon: 1284
Świąteczny makowiec na kruchym spodzie, z polewą czekoladową. Przepyszne bożo...
Odsłon: 765
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 1403
Składniki
Ciasto po rozwinięciu pokroić w trójkąty, na każdy trójkąt nałożyć nutelli. Zwinąć w rogaliki zaczynając od szerszej strony a kończąc na wąskiej. Rogaliki ułożyć na blasze wyłożonej papierem do pieczenia, każdy rogalik posmarować rozmąconym białkiem. Całość czyli blaszkę z rogalikami włożyć do piekarnika nagrzanego do 200 stopni i piec około 15 - 20 minut. na złoty kolor. Smacznego
Rogaliki gotowe do podania.