Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Szybkie i smaczne rogaliki z ciasta francuskiego z jabłkiem , idealne do popołudniowej kawki , dla niespodziewanych gości lub na inne okazje. Zamiast jabłek możesz dodać dowolnego dżemu , białego sera lub ugotowanego budyniu.
Masz dylemat, co zjeść? Ta zapiekanka jest świetna na każdą porę dnia i na ka...
Odsłon: 53
Klasyka na polskim stole, śledzie w oleju. Sprawdzą się na co dzień i od świę...
Odsłon: 60
Dziś postanowiłam trochę inaczej ugotować moja zupę niż dotychczas. Zwykle ni...
Odsłon: 301
Masz dylemat, co zjeść? Ta zapiekanka jest świetna na każdą porę dnia i na ka...
Odsłon: 53
Klasyka na polskim stole, śledzie w oleju. Sprawdzą się na co dzień i od świę...
Odsłon: 60
Dziś postanowiłam trochę inaczej ugotować moja zupę niż dotychczas. Zwykle ni...
Odsłon: 301
Składniki
Ciasto francuskie podziel na dowolnej wielkości trójkąty . Jabłka obierz usuń gniazda i pokrój na ósemki . Jajko roztrzep .
Na każdy kawałek ciasta połóż jabłko posyp cukrem i cynamonem i zwiń ciasto tworząc rogalik. Ułóż na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia , posmaruj roztrzepanym jajkiem i posyp cukrem.
Piecz w temperaturze 200 st. około 15 minut na złoty kolor.