Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Szybkie i smaczne rogaliki z ciasta francuskiego z jabłkiem , idealne do popołudniowej kawki , dla niespodziewanych gości lub na inne okazje. Zamiast jabłek możesz dodać dowolnego dżemu , białego sera lub ugotowanego budyniu.
To przepis na doskonałe kotlety mielone – chrupiące na zewnątrz, a miękkie i...
Odsłon: 118
Delikatne mięso, z pysznym i aromatycznych sosem. Pyszne danie, nie tylko na...
Odsłon: 88
Papryczki nadają wyrazisty smak a boczek sprawia że potrawa jest aromatyczn...
Odsłon: 3151
To przepis na doskonałe kotlety mielone – chrupiące na zewnątrz, a miękkie i...
Odsłon: 118
Delikatne mięso, z pysznym i aromatycznych sosem. Pyszne danie, nie tylko na...
Odsłon: 88
Papryczki nadają wyrazisty smak a boczek sprawia że potrawa jest aromatyczn...
Odsłon: 3151
Składniki
Ciasto francuskie podziel na dowolnej wielkości trójkąty . Jabłka obierz usuń gniazda i pokrój na ósemki . Jajko roztrzep .
Na każdy kawałek ciasta połóż jabłko posyp cukrem i cynamonem i zwiń ciasto tworząc rogalik. Ułóż na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia , posmaruj roztrzepanym jajkiem i posyp cukrem.
Piecz w temperaturze 200 st. około 15 minut na złoty kolor.