Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Proste, szybkie w przygotowaniu rogaliki i również bardzo smaczne, które uwielbiają mali i duzi łasuchy. Mając w domu ciasto francuskie i jakikolwiek dżem, mus jabłkowy czy krem czekoladowy szybko wyczarujemy smaczny, szybki deser do popołudniowej kawki czy nawet na świąteczny stół.
blaszka, papier do pieczenia , nóż, łyżeczka,
Mój z przepisami jak pani i domu że słowa po prostu nasze przygotowanie się...
Odsłon: 7
Wczoraj był sos spaghetti z cukinii, a dziś w podobnym klimacie, również sos...
Odsłon: 18489
Subtelne w smaku i zachwycające oko. Oto przepis na kotleciki ryżowo-marchewk...
Odsłon: 7063
Przepis dnia
Pieczarkowce to kotlety ziemniaczane z aromatycznym farszem grzybowym z dodat...
Odsłon: 30636
Mój z przepisami jak pani i domu że słowa po prostu nasze przygotowanie się...
Odsłon: 7
Wczoraj był sos spaghetti z cukinii, a dziś w podobnym klimacie, również sos...
Odsłon: 18489
Subtelne w smaku i zachwycające oko. Oto przepis na kotleciki ryżowo-marchewk...
Odsłon: 7063
Przepis dnia
Pieczarkowce to kotlety ziemniaczane z aromatycznym farszem grzybowym z dodat...
Odsłon: 30636
Składniki
Ciasto francuskie wyjmujemy z lodówki trochę wcześniej zanim zaczniemy przygotowywać rogaliki. Ciasto rozwijamy , przecinamy po długości na połowę. Z każdej wycinamy trójkąty na każdym trójkącie nakładamy po łyżeczce dżemu czy musu lub kremu czekoladowego. Zwijamy od podstawy czyli od szerokiej części trójkąta. Rogaliki układamy na blasze wyłożonej papierem do pieczenia , smarujemy rozbełtanym jajkiem, wkładamy do nagrzanego piekarnika i pieczemy 15 - 20 minut ( termo obieg). Po upieczeniu i wystudzeniu polewamy rozpuszczoną czekoladą.
Rogaliki gotowe do pieczenia.
Rogaliki po upieczeniu.
Gotowe do podania.