Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Szybkie danie, łatwe do zrobienia, nie sycące.
Pyzy drożdżowe w Wielkopolsce zwane kluchami na łachu od sposobu gotowania ic...
Odsłon: 1340
Śledzie w oleju to danie na każdą okazję. Źródło kwasów omega 3, białka i Wit...
Odsłon: 266
Pyzy drożdżowe w Wielkopolsce zwane kluchami na łachu od sposobu gotowania ic...
Odsłon: 1340
Śledzie w oleju to danie na każdą okazję. Źródło kwasów omega 3, białka i Wit...
Odsłon: 266
Składniki
Ciasto francuskie pokrój na kształt prostokątów, po czym krojąc zrób z nich 2 trójkąty.
Weź łyżeczkę dżemu i połóż ją na środek trójkącika.
Dwa wierzchołki trójkąta złóż, i zacznij zwijać w kierunku ostatniego wierzchołka.
Na blaszce połóż rogaliki, nasmaruj jajkiem, posyp cukrem, piecz w 200 stopniach celsjusza przez 10-15 min aż się zarumienią.