Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Szybkie danie, łatwe do zrobienia, nie sycące.
Ciasto piernikowe z orzechowym kremem to prawdziwa pychotka bożonarodzeniowa,...
Odsłon: 12401
Pieczenie, zdobienie pierniczków to cudowna zabawa dla dzieci i dorosłych. Z...
Odsłon: 1399
Szybka i pyszna sałatka na każdą okazję.
Odsłon: 13312
Wyjątkowy w smaku, tradycyjny śledź w pysznej zalewie. W naszym domu raczej n...
Odsłon: 5645
Ciasto piernikowe z orzechowym kremem to prawdziwa pychotka bożonarodzeniowa,...
Odsłon: 12401
Pieczenie, zdobienie pierniczków to cudowna zabawa dla dzieci i dorosłych. Z...
Odsłon: 1399
Szybka i pyszna sałatka na każdą okazję.
Odsłon: 13312
Wyjątkowy w smaku, tradycyjny śledź w pysznej zalewie. W naszym domu raczej n...
Odsłon: 5645
Składniki
Ciasto francuskie pokrój na kształt prostokątów, po czym krojąc zrób z nich 2 trójkąty.
Weź łyżeczkę dżemu i połóż ją na środek trójkącika.
Dwa wierzchołki trójkąta złóż, i zacznij zwijać w kierunku ostatniego wierzchołka.
Na blaszce połóż rogaliki, nasmaruj jajkiem, posyp cukrem, piecz w 200 stopniach celsjusza przez 10-15 min aż się zarumienią.