Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Niewiele pracy i już mamy coś słodkiego do kawy.
Ogórki nie tylko kiszone i konserwowe układamy na półce w spiżarni. Krokodylk...
Odsłon: 4338
Polecam na kolację. Nie tylko wegetarianie będą zadowoleni.
Odsłon: 7296
Jeżeli uwielbiasz karmel, słodką śmietankę, orzeszki solone i herbatniki, ten...
Odsłon: 85592
Ogórki nie tylko kiszone i konserwowe układamy na półce w spiżarni. Krokodylk...
Odsłon: 4338
Polecam na kolację. Nie tylko wegetarianie będą zadowoleni.
Odsłon: 7296
Jeżeli uwielbiasz karmel, słodką śmietankę, orzeszki solone i herbatniki, ten...
Odsłon: 85592
Składniki
Jabłka obrać, pozbawić gniazd nasiennych. Zetrzeć na tarce na dużych oczkach. Na patelni rozgrzać łyżkę masła i dodać starte jabłka. Smażyć, mieszać. Dodać pokrojone w kostkę brzoskwinie i dżem. Wymieszać. Wystudzić. Ciasto francuskie rozłożyć. Posmarować mlekiem i nałożyć drugie ciasto. Poprzygniatać wałkiem. Podzielić na cztery prostokąty, a prostokąty na trójkąty, po przekątnej. Na trójkąty nałożyć przygotowane jabłka z brzoskwiniami. Delikatnie przeciąć postawę trójkąta na ok 2 cm. Pozwijać rogaliki. Zaczynając od szerszej strony. Końcówkę zawijać pod spód. Rogaliki ułożyć na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia. Rogaliki posmarować żółtkiem rozbełtanym z mlekiem. Posypać płatkami migdałowymi. Wstawić do nagrzanego do 180 stopni piekarnika na 25-30 min. Deser gotowy. Bardzo smaczny na ciepło. Smacznego.