Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Niewiele pracy i już mamy coś słodkiego do kawy.
Sernik zawsze dobry. Polecam.
Odsłon: 1284
Świąteczny makowiec na kruchym spodzie, z polewą czekoladową. Przepyszne bożo...
Odsłon: 765
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 1403
Sernik zawsze dobry. Polecam.
Odsłon: 1284
Świąteczny makowiec na kruchym spodzie, z polewą czekoladową. Przepyszne bożo...
Odsłon: 765
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 1403
Składniki
Jabłka obrać, pozbawić gniazd nasiennych. Zetrzeć na tarce na dużych oczkach. Na patelni rozgrzać łyżkę masła i dodać starte jabłka. Smażyć, mieszać. Dodać pokrojone w kostkę brzoskwinie i dżem. Wymieszać. Wystudzić. Ciasto francuskie rozłożyć. Posmarować mlekiem i nałożyć drugie ciasto. Poprzygniatać wałkiem. Podzielić na cztery prostokąty, a prostokąty na trójkąty, po przekątnej. Na trójkąty nałożyć przygotowane jabłka z brzoskwiniami. Delikatnie przeciąć postawę trójkąta na ok 2 cm. Pozwijać rogaliki. Zaczynając od szerszej strony. Końcówkę zawijać pod spód. Rogaliki ułożyć na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia. Rogaliki posmarować żółtkiem rozbełtanym z mlekiem. Posypać płatkami migdałowymi. Wstawić do nagrzanego do 180 stopni piekarnika na 25-30 min. Deser gotowy. Bardzo smaczny na ciepło. Smacznego.