Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Szybki smaczny deser.
Ragout jest to rodzaj gulaszu, który może być mięsny lub warzywny. W tym prze...
Odsłon: 54
Tylko 3 składniki połączone jogurtowym sosem stanowią pyszną, zdrową sałatkę,...
Odsłon: 368
Zachciało mi się ciasta z kremem. Zrobiłam najprostsze z możliwych. Biszkopt...
Odsłon: 40472
Ragout jest to rodzaj gulaszu, który może być mięsny lub warzywny. W tym prze...
Odsłon: 54
Tylko 3 składniki połączone jogurtowym sosem stanowią pyszną, zdrową sałatkę,...
Odsłon: 368
Zachciało mi się ciasta z kremem. Zrobiłam najprostsze z możliwych. Biszkopt...
Odsłon: 40472
Składniki
Jabłka obrać, pozbawić gniazd nasiennych. Zetrzeć na tarce na dużych oczkach. Na patelni rozgrzać łyżkę masła i dodać starte jabłka. Smażyć, mieszać. Dodać cynamon i płatki migdałowe. Wymieszać. Wystudzić. Ciasto francuskie rozłożyć. Posmarować mlekiem i nałożyć drugie ciasto. Poprzygniatać wałkiem. Podzielić na cztery prostokąty pionowo, a prostokąty na trójkąty, po przekątnej. Na trójkąty nałożyć przygotowane jabłka. Pozwijać rogaliki. Zaczynając od szerszej strony. Końcówkę zawijać pod spód. Rogaliki ułożyć na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia. Rogaliki posmarować żółtkiem rozbełtanym z mlekiem. Wstawić do nagrzanego do 180 stopni piekarnika na 30 min. Deser z jabłuszkiem gotowy. Smacznego.