Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Szybki smaczny deser.
Śledzie po białostocku to danie bazujące na składnikach wykorzystywanych pows...
Odsłon: 4448
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 5899
Sałatka do obiadu. Pasuje i do mięsa i do ryby. Może być też samodzielną prze...
Odsłon: 1356
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 12673
Śledzie po białostocku to danie bazujące na składnikach wykorzystywanych pows...
Odsłon: 4448
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 5899
Sałatka do obiadu. Pasuje i do mięsa i do ryby. Może być też samodzielną prze...
Odsłon: 1356
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 12673
Składniki
Jabłka obrać, pozbawić gniazd nasiennych. Zetrzeć na tarce na dużych oczkach. Na patelni rozgrzać łyżkę masła i dodać starte jabłka. Smażyć, mieszać. Dodać cynamon i płatki migdałowe. Wymieszać. Wystudzić. Ciasto francuskie rozłożyć. Posmarować mlekiem i nałożyć drugie ciasto. Poprzygniatać wałkiem. Podzielić na cztery prostokąty pionowo, a prostokąty na trójkąty, po przekątnej. Na trójkąty nałożyć przygotowane jabłka. Pozwijać rogaliki. Zaczynając od szerszej strony. Końcówkę zawijać pod spód. Rogaliki ułożyć na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia. Rogaliki posmarować żółtkiem rozbełtanym z mlekiem. Wstawić do nagrzanego do 180 stopni piekarnika na 30 min. Deser z jabłuszkiem gotowy. Smacznego.