Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Takie rogaliki robię już od bardzo dawna, wymagają mało pracy i szybko się pieką. Najlepiej smakują jeszcze gorące, kiedy czekolada w środku jest płynna.
Robienie pierników na Święta to cudowna zabawa. Dużo radości sprawia zrobien...
Odsłon: 632
Prosty i szybki w wykonaniu fit deser z chia z dowolnymi owocami to moja prop...
Odsłon: 1321
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 458144
Tradycyjny polski śledź w śmietanie. Do niego ziemniaki w mundurkach. Danie c...
Odsłon: 1579
Śledź w oleju z cebulką i ziemniaki w mundurkach-w naszym domu danie obowiązk...
Odsłon: 2338
Robienie pierników na Święta to cudowna zabawa. Dużo radości sprawia zrobien...
Odsłon: 632
Prosty i szybki w wykonaniu fit deser z chia z dowolnymi owocami to moja prop...
Odsłon: 1321
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 458144
Tradycyjny polski śledź w śmietanie. Do niego ziemniaki w mundurkach. Danie c...
Odsłon: 1579
Śledź w oleju z cebulką i ziemniaki w mundurkach-w naszym domu danie obowiązk...
Odsłon: 2338
Składniki
Ciasto pokroić na 6 równych kwadratów, następnie każdy kwadrat na pół na trójkąty. Śliwki pokroić na cząstki.
Na każdym trójkącie ułożyć cząstkę śliwki oraz czekoladę i zawijać dłuższą krawędzią w stronę węższej. Boki każdego rogalika zawinąć, tworząc półksiężyc.
Rogaliki ułożyć na blaszce na papierze do pieczenia i każdy posmarować rozkłóconym jajkiem. Piec w temp. 200st przez 15 minut, aż zrobią się złoto- brązowe.