Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Takie rogaliki robię już od bardzo dawna, wymagają mało pracy i szybko się pieką. Najlepiej smakują jeszcze gorące, kiedy czekolada w środku jest płynna.
Witajcie kochani biegnę dziś do was z nowym przepisem na domowe frytki, tak w...
Odsłon: 928
Potrawkę podajemy z ryżem. Każdy ugotuje ryż tak jak lubi, ale podaję także p...
Odsłon: 87
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 2145
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 4159
Witajcie kochani biegnę dziś do was z nowym przepisem na domowe frytki, tak w...
Odsłon: 928
Potrawkę podajemy z ryżem. Każdy ugotuje ryż tak jak lubi, ale podaję także p...
Odsłon: 87
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 2145
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 4159
Składniki
Ciasto pokroić na 6 równych kwadratów, następnie każdy kwadrat na pół na trójkąty. Śliwki pokroić na cząstki.
Na każdym trójkącie ułożyć cząstkę śliwki oraz czekoladę i zawijać dłuższą krawędzią w stronę węższej. Boki każdego rogalika zawinąć, tworząc półksiężyc.
Rogaliki ułożyć na blaszce na papierze do pieczenia i każdy posmarować rozkłóconym jajkiem. Piec w temp. 200st przez 15 minut, aż zrobią się złoto- brązowe.