Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Takie rogaliki robię już od bardzo dawna, wymagają mało pracy i szybko się pieką. Najlepiej smakują jeszcze gorące, kiedy czekolada w środku jest płynna.
Wiele osób unika jedzenia pączków i gniazdek ze względu na wysmażanie ich na...
Odsłon: 19178
Każdy uwielbia chrupiące gofry, jeszcze lekko ciepłe, szczególnie z dodatkiem...
Odsłon: 13003
Polecam. Domowa wędlina zawsze najlepsza.
Odsłon: 1634
wiem, wiem, przepisow jest tysiace, ale mysle ze ten jest wart uwagi :) nales...
Odsłon: 232056
Wiele osób unika jedzenia pączków i gniazdek ze względu na wysmażanie ich na...
Odsłon: 19178
Każdy uwielbia chrupiące gofry, jeszcze lekko ciepłe, szczególnie z dodatkiem...
Odsłon: 13003
Polecam. Domowa wędlina zawsze najlepsza.
Odsłon: 1634
wiem, wiem, przepisow jest tysiace, ale mysle ze ten jest wart uwagi :) nales...
Odsłon: 232056
Składniki
Ciasto pokroić na 6 równych kwadratów, następnie każdy kwadrat na pół na trójkąty. Śliwki pokroić na cząstki.
Na każdym trójkącie ułożyć cząstkę śliwki oraz czekoladę i zawijać dłuższą krawędzią w stronę węższej. Boki każdego rogalika zawinąć, tworząc półksiężyc.
Rogaliki ułożyć na blaszce na papierze do pieczenia i każdy posmarować rozkłóconym jajkiem. Piec w temp. 200st przez 15 minut, aż zrobią się złoto- brązowe.