Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Proste i szybkie rogaliki z ciasta francuskiego. Można je nadziewać z różnymi dodatkami i zawsze smakują pyszne i szybko znikają z talerzy bo na jednym się nie kończy. Moje dzisiaj przygotowałam z 2 rodzajami dżemów. Wyszły pyszne. Polecam
papier do pieczenia, nóż, łyżeczka, blaszka,
To jest od tegorocznego lata moja ulubiona cukinia z przyprawą gyros, którą p...
Odsłon: 172
To odżywcza, bardzo smaczna zupa. Z powodzeniem może zastąpić dwudaniowy obia...
Odsłon: 168
Przepis na fasolkę po bretońsku. Tej kultowej potrawy nie trzeba nikomu przed...
Odsłon: 439
Nie przegapcie! Prosty, smaczny i efektowny przepis! Smak umiarkowanie słodki...
Odsłon: 107
To jest od tegorocznego lata moja ulubiona cukinia z przyprawą gyros, którą p...
Odsłon: 172
To odżywcza, bardzo smaczna zupa. Z powodzeniem może zastąpić dwudaniowy obia...
Odsłon: 168
Przepis na fasolkę po bretońsku. Tej kultowej potrawy nie trzeba nikomu przed...
Odsłon: 439
Nie przegapcie! Prosty, smaczny i efektowny przepis! Smak umiarkowanie słodki...
Odsłon: 107
Składniki
Ciasto francuskie rozwinąć pokroić w trójkąty. Na każdy trójkąt nałożyć po łyżeczce lub więcej dżemu wiśniowego lub jagodowego, następnie zwinąć w rogalik zaczynając od szerokiej strony a kończąc na wąskiej. Ułożyć w odstępach na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia, każdy posmarować rozbełtanym jajkiem. Włożyć do piekarnika nagrzanego do 200 stopni i piec od 15 - 20 minut. Smacznego
Rogaliki gotowe.