Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Proste i szybkie rogaliki z ciasta francuskiego. Można je nadziewać z różnymi dodatkami i zawsze smakują pyszne i szybko znikają z talerzy bo na jednym się nie kończy. Moje dzisiaj przygotowałam z 2 rodzajami dżemów. Wyszły pyszne. Polecam
papier do pieczenia, nóż, łyżeczka, blaszka,
Sernik zawsze dobry. Polecam.
Odsłon: 1285
Świąteczny makowiec na kruchym spodzie, z polewą czekoladową. Przepyszne bożo...
Odsłon: 765
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 1403
Sernik zawsze dobry. Polecam.
Odsłon: 1285
Świąteczny makowiec na kruchym spodzie, z polewą czekoladową. Przepyszne bożo...
Odsłon: 765
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 1403
Składniki
Ciasto francuskie rozwinąć pokroić w trójkąty. Na każdy trójkąt nałożyć po łyżeczce lub więcej dżemu wiśniowego lub jagodowego, następnie zwinąć w rogalik zaczynając od szerokiej strony a kończąc na wąskiej. Ułożyć w odstępach na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia, każdy posmarować rozbełtanym jajkiem. Włożyć do piekarnika nagrzanego do 200 stopni i piec od 15 - 20 minut. Smacznego
Rogaliki gotowe.