Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Proste i szybkie rogaliki z ciasta francuskiego. Można je nadziewać z różnymi dodatkami i zawsze smakują pyszne i szybko znikają z talerzy bo na jednym się nie kończy. Moje dzisiaj przygotowałam z 2 rodzajami dżemów. Wyszły pyszne. Polecam
papier do pieczenia, nóż, łyżeczka, blaszka,
Ogórki nie tylko kiszone i konserwowe układamy na półce w spiżarni. Krokodylk...
Odsłon: 4353
Polecam na kolację. Nie tylko wegetarianie będą zadowoleni.
Odsłon: 7310
Jeżeli uwielbiasz karmel, słodką śmietankę, orzeszki solone i herbatniki, ten...
Odsłon: 85622
Ogórki nie tylko kiszone i konserwowe układamy na półce w spiżarni. Krokodylk...
Odsłon: 4353
Polecam na kolację. Nie tylko wegetarianie będą zadowoleni.
Odsłon: 7310
Jeżeli uwielbiasz karmel, słodką śmietankę, orzeszki solone i herbatniki, ten...
Odsłon: 85622
Składniki
Ciasto francuskie rozwinąć pokroić w trójkąty. Na każdy trójkąt nałożyć po łyżeczce lub więcej dżemu wiśniowego lub jagodowego, następnie zwinąć w rogalik zaczynając od szerokiej strony a kończąc na wąskiej. Ułożyć w odstępach na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia, każdy posmarować rozbełtanym jajkiem. Włożyć do piekarnika nagrzanego do 200 stopni i piec od 15 - 20 minut. Smacznego
Rogaliki gotowe.