Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Proste i szybkie rogaliki z ciasta francuskiego. Można je nadziewać z różnymi dodatkami i zawsze smakują pyszne i szybko znikają z talerzy bo na jednym się nie kończy. Moje dzisiaj przygotowałam z 2 rodzajami dżemów. Wyszły pyszne. Polecam
papier do pieczenia, nóż, łyżeczka, blaszka,
Przepis dnia
Truskawkowy sezon czas zacząć! A czy jest coś lepszego niż połączenie soczyst...
Odsłon: 4840
Przepis dnia
Naleśniki po chłopsku to gotowe danie, sycące i rozgrzewające. Idealnie się s...
Odsłon: 7423
Marynowana papryka, nadziana wcześniej kapustą, to jest przysmak węgierski i...
Odsłon: 633
Bardzo sycąca, pyszna potrawa składająca się z ziemniaczków, kurek oraz boczk...
Odsłon: 96
Borówki - jeden z moich ulubionych przysmaków lata. Tym razem użyliśmy ich w...
Odsłon: 95
Przepis dnia
Truskawkowy sezon czas zacząć! A czy jest coś lepszego niż połączenie soczyst...
Odsłon: 4840
Przepis dnia
Naleśniki po chłopsku to gotowe danie, sycące i rozgrzewające. Idealnie się s...
Odsłon: 7423
Marynowana papryka, nadziana wcześniej kapustą, to jest przysmak węgierski i...
Odsłon: 633
Bardzo sycąca, pyszna potrawa składająca się z ziemniaczków, kurek oraz boczk...
Odsłon: 96
Borówki - jeden z moich ulubionych przysmaków lata. Tym razem użyliśmy ich w...
Odsłon: 95
Składniki
Ciasto francuskie rozwinąć pokroić w trójkąty. Na każdy trójkąt nałożyć po łyżeczce lub więcej dżemu wiśniowego lub jagodowego, następnie zwinąć w rogalik zaczynając od szerokiej strony a kończąc na wąskiej. Ułożyć w odstępach na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia, każdy posmarować rozbełtanym jajkiem. Włożyć do piekarnika nagrzanego do 200 stopni i piec od 15 - 20 minut. Smacznego
Rogaliki gotowe.