Desery Przepis na:
Przepisów i artykułów: 24 Ocena: 411
Dodano: 07.01.2012
Odsłon: 26935
> 6 os. | 60 min | średnie | przystępne |
Drożdże mieszamy z 3 łyżkami octu i czekamy jak się rozpuszczą. Dodajemy do reszty składników i ugniatamy ciasto podsypując w razie potrzeby mąką. Gdy będziemy mieli gładkie ciasto wkładamy na 30 min do lodówki.
Ciasto dzielimy na części i z każdej rozwałkowujemy małe koło które przecinamy tak żeby powstało osiem trójkątów. Na trójkąty kładziemy łyżeczką trochę marmolady i zwijamy. dla lepszego efektu rogaliki smarujemy roztrzepanym białkiem.
Pieczemy 15-20 min w tem. 180 ( z termoobiegiem może być troszkę niższa). Gdy rogaliki zaczną się tylko rumienić od razu je wyciągamy inaczej będą suche. Smacznego życzę:)
Na skróty
Komentarze do przepisu (1)

nessie_s 17 kwietnia 2012Zgłoś do usunięcia
Z babcią robię często małe rogaliki - chyba się skusze i wypróbuje twój przepis bo wyglądają kusząco...0 Kto głosował? | Odpowiedz