Do góry

Desery Przepis na:

Rogaliki z trzech składników

Rogaliki z trzech składników

Autor:

Przepisów i artykułów: 499 Ocena: 6233

Dodano:

Odsłon: 737

Pyszne, proste w wykonaniu, chrupiące z zewnątrz. Rogaliki z konfiturą z dzikiej róży.

Składniki

  • 250 g. twarogu półtłustego
  • 250 g. mąki pszennej
  • 250 g. masła
  • dodatkowo;
  • mały słoik konfitury z dzikiej róży
> 6 os. 30 min łatwe tanie
Reklama
Reklama

Przygotowanie

  1. Twaróg należy pokruszyć palcami lub widelcem, dodać przesianą mąkę i pokrojone masło.
    Ciasto zagnieść, aż składniki połączą się ze sobą. Uformować kulę, owinąć ją we folię i umieścić na pół godziny w zamrażarce. Nie chodzi o to aby ciasto zamrozić, musi być zimne.
    Po wyjęciu z zamrażarki, podzielić na trzy części. Stolnicę posypać mąką. Każdy kawałek rozwałkować na koło. Wykroić osiem trójkątów. Na szerszej krawędzi dać po jednej łyżeczce konfitury. Zwijać od szerszej strony.
    Piec na formie wyłożonej papierem do pieczenia 170* -30 minut

    Smacznego.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (2)

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń