Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Rolada bezowa z malinami to deser, który można przygotować w niespełna godzinę. Jest lekki, smakowity, a przy tym bardzo efektowny.
Ubij białka na wysokich obrotach miksera. Gdy piana uzyska gęstą konsystencję, stopniowo dodaj do niej ocet, cukier i mąkę ziemniaczaną.
Przygotuj blachę piekarnika. Wyłóż ją papierem do pieczenia i lekko natłuść. Wyłóż masę białkową na papier i rozprowadź tak, by powstał prostokąt o wymiarach około 25x35 cm. Zachowaj odstęp od brzegów blachy – beza wyrośnie w trakcie pieczenia. Wstaw blachę do piekarnika nagrzanego do 150°C. Piecz przez około pół godziny.
Upieczoną bezę wyłóż na papier do pieczenia i pozostaw do całkowitego wystudzenia.
Mocno schłodzoną śmietanę ubij na wysokich obrotach miksera. Pod koniec dodaj cukier puder. Śmietaną połącz delikatnie (z użyciem szpatułki) z serkiem mascarpone tak, by powstał jednolity krem.
Wyłóż krem na bezę i rozsmaruj, zostawiając przy jednym z dłuższych boków około 2 centymetry marginesu. Na warstwie kremu rozsyp równomiernie maliny (zostaw kilka do dekoracji). Możesz też dodać nieco innych owoców sezonowych, np. borówek. Zwiń roladę bezową z malinami wzdłuż dłuższego boku, zaczynając od tego, przy którym nie ma marginesu bez kremu.
Owiń roladę folią spożywczą i wstaw do lodówki na około godzinę. Przed podaniem udekoruj z wierzchu malinami. Możesz też oprószyć roladę cukrem pudrem.
Tagliatelle z kurkami i kurczakiem, to pyszny pomysł na obiad z makaronem. P...
Odsłon: 72
Tagliatelle z kurkami i kurczakiem, to pyszny pomysł na obiad z makaronem. P...
Odsłon: 72
Składniki
Ubij białka na wysokich obrotach miksera. Gdy piana uzyska gęstą konsystencję, stopniowo dodaj do niej ocet, cukier i mąkę ziemniaczaną.
Przygotuj blachę piekarnika. Wyłóż ją papierem do pieczenia i lekko natłuść. Wyłóż masę białkową na papier i rozprowadź tak, by powstał prostokąt o wymiarach około 25x35 cm. Zachowaj odstęp od brzegów blachy – beza wyrośnie w trakcie pieczenia. Wstaw blachę do piekarnika nagrzanego do 150°C. Piecz przez około pół godziny.
Upieczoną bezę wyłóż na papier do pieczenia i pozostaw do całkowitego wystudzenia.
Mocno schłodzoną śmietanę ubij na wysokich obrotach miksera. Pod koniec dodaj cukier puder. Śmietaną połącz delikatnie (z użyciem szpatułki) z serkiem mascarpone tak, by powstał jednolity krem.
Wyłóż krem na bezę i rozsmaruj, zostawiając przy jednym z dłuższych boków około 2 centymetry marginesu. Na warstwie kremu rozsyp równomiernie maliny (zostaw kilka do dekoracji). Możesz też dodać nieco innych owoców sezonowych, np. borówek. Zwiń roladę bezową z malinami wzdłuż dłuższego boku, zaczynając od tego, przy którym nie ma marginesu bez kremu.
Owiń roladę folią spożywczą i wstaw do lodówki na około godzinę. Przed podaniem udekoruj z wierzchu malinami. Możesz też oprószyć roladę cukrem pudrem.
Przepisy Desery
Desery
Ciasteczka z nasionami lnu
Desery
Migdałowe ciasteczka Meryl Streep
Desery
Tęczowe ciasto bez pieczenia
Desery
Sernik na zimno z frużeliną truskawkową
Ciasteczka z nasionami lnu
Siemię lniane jako środek osłaniający przewód pokarmowy, świetnie sprawdza s...
Odsłon: 84
Migdałowe ciasteczka Meryl Streep
Meryl Streep to amerykańska aktorka, która rozkochała w sobie cały świat. Zna...
Odsłon: 94