Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Proste ciasto makowe na kruchym spodzie z kruszonką na wierzchu. Łatwe do upi...
Odsłon: 591
Sernik z rodzynkami. W sam raz na Święta. Przepis na dużą blaszkę. Wszystk...
Odsłon: 431
Na stole świątecznym nie może jej zabraknąć.
Odsłon: 1541
Proste ciasto makowe na kruchym spodzie z kruszonką na wierzchu. Łatwe do upi...
Odsłon: 591
Sernik z rodzynkami. W sam raz na Święta. Przepis na dużą blaszkę. Wszystk...
Odsłon: 431
Na stole świątecznym nie może jej zabraknąć.
Odsłon: 1541
Składniki
Blachę o wymiarach 20x30 wyłożyć papierem.Czekoladę pokruszyć do rondelka dodać wodę i stopić na małym ogniu.Wystudzić.
Żółtka ubić z cukrem na jasną puszystą masę ,dodać stopioną czekoladę ,rodzynki i orzechy wymieszać.
Białka ubić ze szczyptą soli na sztywno. 1/4 ubitych białek dodać do masy czekoladowej wymieszać,potem dodać resztę białek szybko połączyć.Wylać masę na blaszkę i piec ok 25 minut w temp 180 stopni
Upieczone ciasto wystudzić ,ubić śmietankę posmarować ciasto i zwinąć roladę.Posypać cukrem pudrem.Przed podaniem dobrze schłodzić!