Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Deser z kaszy manny na mleku migdałowym z soczystymi wiśniami i chrupiącymi p...
Odsłon: 57
Gołąbki bez zawijania to uproszczona forma tradycyjnych gołąbków, czyli kotle...
Odsłon: 759
Dziś postanowiłam trochę inaczej ugotować moja zupę niż dotychczas. Zwykle ni...
Odsłon: 70
Deser z kaszy manny na mleku migdałowym z soczystymi wiśniami i chrupiącymi p...
Odsłon: 57
Gołąbki bez zawijania to uproszczona forma tradycyjnych gołąbków, czyli kotle...
Odsłon: 759
Dziś postanowiłam trochę inaczej ugotować moja zupę niż dotychczas. Zwykle ni...
Odsłon: 70
Składniki
ciasto: białka ubić na sztywno, dodawać po łyżce cukru i ubijać , potem dodawać po jednym żółtku i ubijać do białości, mąkę wymieszać z proszkiem i kakao , przesiać dodać do jajek i delikatnie wymieszać , wylać na dużą formę wysmarowaną tłuszczem i wyłożoną papierem śniadaniowym, upiec. ciasto wyjąć z foremki zdjąć papier i jak lekko odparuje zawinąć w ściereczkę formując roladę.
Mas: ugotować budyń z 1,5 szklanki mleka i 0,5 szklanki cukru, wystudzić . masło utrzeć do białości dodawać zimny budyń, ucierać na koniec dodać rozduszone maliny, utrzeć . galaretkę rozpuścić w szklance wody i wylać na talerz, jak zastygnie to pokroić w paski,
wyjąć ciasto ze ściereczki , posmarować masą, położyć paski galaretki wzdłuż rolady i zwinąć roladę. wierzch rolady udekorować czarno -białą polewą GELLWE