Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Roladę można przechowywać w zamrażalniku. Dzięki temu niespodziewani goście Was nigdy nie zaskoczą ;-), a poczęstunek nie będzie banalny.
Uszka z mięsem drobiowo -wieprzowym, idealne do barszczu czerwonego. Prosty...
Odsłon: 3801
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 626
Budowanie domku z piernika, robienie pierniczków, to świetna zabawa. Poza tym...
Odsłon: 3817
Dzisiaj przedstawiam przepis na pasztet z warzywami takimi jak groszek, march...
Odsłon: 390
Tego tortu nie trzeba zbytnio rekomendować. To jest ciasto, które zawsze i ws...
Odsłon: 731
Uszka z mięsem drobiowo -wieprzowym, idealne do barszczu czerwonego. Prosty...
Odsłon: 3801
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 626
Budowanie domku z piernika, robienie pierniczków, to świetna zabawa. Poza tym...
Odsłon: 3817
Dzisiaj przedstawiam przepis na pasztet z warzywami takimi jak groszek, march...
Odsłon: 390
Tego tortu nie trzeba zbytnio rekomendować. To jest ciasto, które zawsze i ws...
Odsłon: 731
Składniki
Masa ciemna: Zmielić ciastka, dodać 10 dag kokosu (trochę odsypać) i 8 dag cukru pudru. Dokładnie wymieszać.
Masa jasna: Masło utrzeć z 10 dag cukru pudru. Dodać sok z cytryny i ponownie ucierać. Następnie dodać 10 dag kokosu (trochę odsypać). Zamieszać.
Do rondelka dodać dżem, kakao, rum (można zrobić wersję bezalkoholową), mleko i 7 dag cukru. Podgrzewać w kąpieli wodnej (wstawić rondelek do większego garnka z gotującą się wodą). Mieszać aż do rozpuszczenia na jednolitą masę. Wlać do miski z ciemną masą i wyrobić.
Rozwałkować ciasto przez folię lub papier do pieczenia. Następnie posmarować białą masą i zwinąć roladę. Posypać kokosem, który w p. 1 i 2 został po trochę odsypany. Włożyć do lodówki. Podawać roladę pokrojoną na cienkie plastry.