Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Roladę można przechowywać w zamrażalniku. Dzięki temu niespodziewani goście Was nigdy nie zaskoczą ;-), a poczęstunek nie będzie banalny.
Kalafior w tym wydaniu polany jest znakomitym, jedwabistym sosem i posypany s...
Odsłon: 134
Pyszna domowa pizza z serem,pieczarkami i szynką.Smak zachwyca gości. Ten prz...
Odsłon: 104485
Szybkie i bardzo proste danie, niezwykle smaczne jako kolacja lub przekąska,...
Odsłon: 330
Przepis dnia
Lekka warzywna zapiekanka z ziemniakami, cukinią i białym serem. Warto trochę...
Odsłon: 9023
Kalafior w tym wydaniu polany jest znakomitym, jedwabistym sosem i posypany s...
Odsłon: 134
Pyszna domowa pizza z serem,pieczarkami i szynką.Smak zachwyca gości. Ten prz...
Odsłon: 104485
Szybkie i bardzo proste danie, niezwykle smaczne jako kolacja lub przekąska,...
Odsłon: 330
Przepis dnia
Lekka warzywna zapiekanka z ziemniakami, cukinią i białym serem. Warto trochę...
Odsłon: 9023
Składniki
Masa ciemna: Zmielić ciastka, dodać 10 dag kokosu (trochę odsypać) i 8 dag cukru pudru. Dokładnie wymieszać.
Masa jasna: Masło utrzeć z 10 dag cukru pudru. Dodać sok z cytryny i ponownie ucierać. Następnie dodać 10 dag kokosu (trochę odsypać). Zamieszać.
Do rondelka dodać dżem, kakao, rum (można zrobić wersję bezalkoholową), mleko i 7 dag cukru. Podgrzewać w kąpieli wodnej (wstawić rondelek do większego garnka z gotującą się wodą). Mieszać aż do rozpuszczenia na jednolitą masę. Wlać do miski z ciemną masą i wyrobić.
Rozwałkować ciasto przez folię lub papier do pieczenia. Następnie posmarować białą masą i zwinąć roladę. Posypać kokosem, który w p. 1 i 2 został po trochę odsypany. Włożyć do lodówki. Podawać roladę pokrojoną na cienkie plastry.