Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Roladę można przechowywać w zamrażalniku. Dzięki temu niespodziewani goście Was nigdy nie zaskoczą ;-), a poczęstunek nie będzie banalny.
Pomidory do potraw z grilla. Smaczne i zdrowe.
Odsłon: 48
Aromatyczna, delikatna pasta z ciecierzycy z dodatkiem papryki na kanapki.
Odsłon: 98
Ekspresowa sałatka którą przygotujesz dosłownie w trzy minuty idealna jako do...
Odsłon: 45
Przepis dnia
Przepyszny i lekki torcik truskawkowo-czekoladowy to genialny pomysł na sezon...
Odsłon: 959
Chrupiące placki z młodych ziemniaków z cebulą i przyprawami.
Odsłon: 449
Pomidory do potraw z grilla. Smaczne i zdrowe.
Odsłon: 48
Aromatyczna, delikatna pasta z ciecierzycy z dodatkiem papryki na kanapki.
Odsłon: 98
Ekspresowa sałatka którą przygotujesz dosłownie w trzy minuty idealna jako do...
Odsłon: 45
Przepis dnia
Przepyszny i lekki torcik truskawkowo-czekoladowy to genialny pomysł na sezon...
Odsłon: 959
Chrupiące placki z młodych ziemniaków z cebulą i przyprawami.
Odsłon: 449
Składniki
Masa ciemna: Zmielić ciastka, dodać 10 dag kokosu (trochę odsypać) i 8 dag cukru pudru. Dokładnie wymieszać.
Masa jasna: Masło utrzeć z 10 dag cukru pudru. Dodać sok z cytryny i ponownie ucierać. Następnie dodać 10 dag kokosu (trochę odsypać). Zamieszać.
Do rondelka dodać dżem, kakao, rum (można zrobić wersję bezalkoholową), mleko i 7 dag cukru. Podgrzewać w kąpieli wodnej (wstawić rondelek do większego garnka z gotującą się wodą). Mieszać aż do rozpuszczenia na jednolitą masę. Wlać do miski z ciemną masą i wyrobić.
Rozwałkować ciasto przez folię lub papier do pieczenia. Następnie posmarować białą masą i zwinąć roladę. Posypać kokosem, który w p. 1 i 2 został po trochę odsypany. Włożyć do lodówki. Podawać roladę pokrojoną na cienkie plastry.