Desery Przepis na:
Przepisów i artykułów: 140 Ocena: 1081
Dodano: 08.07.2018
Odsłon: 4673
> 6 os. | > 60 min | łatwe | tanie |
Blachę z wyposażenia kuchenki wyłożyć papierem do pieczenia.
Białka ubić z cukrem i cukrem waniliowym i barwnikiem, dodawać po żółtku i ubijać.
Dodać porcjami mąki przesiane z proszkiem do pieczenia, delikatnie wymieszać.
Ciasto wyłożyć na papierze, rozsmarować je i wstawić blachę do piekarnika nagrzanego do 180 stopni.
Biszkopt piec 20 minut a potem wyłożyć go na ściereczkę papierem do góry.
Zdjąć papier i zawinąć biszkopt w roladę razem ze ściereczką.
Biszkopt wystudzić.
Śmietanę ubić z cukrem i mascarpone, dodać obrane z szypułek porzeczki i delikatnie wymieszać.
Rozprowadzić śmietanę na biszkopcie i zawinąć roladę ( zwijać szerszy bok ).
Gotową roladę odstawić do lodówki do ścięcia.
Przed podaniem oprószyć cukrem pudrem i udekorować porzeczkami i miętą.
Na skróty
Komentarze do przepisu (3)

SlodkoSlodka83 08 lipca 2018Zgłoś do usunięcia
Piękna rolada,aż szkoda jeść :-)0 Kto głosował? | Odpowiedz

babcitereskiciasta 08 lipca 2018Zgłoś do usunięcia
Ewuś, wpraszam się na tak pyszną roladkę.:) Odpowiedzi: 1 ▼0 Kto głosował? | Odpowiedz