Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Dziś zapraszam Was na roladę biszkoptową z bitą śmietaną, mascarpone i czerwonymi porzeczkami. Sezon na porzeczki w pełni więc warto z nich korzystać. Jak nie lubicie porzeczek możecie dać inne owoce. Ale porzeczki fajnie przełamują słodkość śmietany i biszkoptu.
Kruche ciasto ze śliwkami. Idealne do popołudniowej kawki. Ciasto jest bardzo...
Odsłon: 22463
Marry me chicken (kurczak "wyjdź za mnie") to pyszne i aromatyczne danie z ku...
Odsłon: 14698
Tonkatsu kotlet to chrupiący na zewnątrz i soczysty w środku kotlet schabowy...
Odsłon: 4531
Lekkie ciasto z kiwi bez pieczenia to idealna propozycja na letnie, upalne dn...
Odsłon: 43787
Chrupiące mięsko w wyjątkowym piwnym sosie. Z dodatkiem ziemniaków i ogórka k...
Odsłon: 577
Pyszne, puszyste ciasto marchewkowe z nutą czekolady. * Jeśli wolisz klasyc...
Odsłon: 567
Kruche ciasto ze śliwkami. Idealne do popołudniowej kawki. Ciasto jest bardzo...
Odsłon: 22463
Marry me chicken (kurczak "wyjdź za mnie") to pyszne i aromatyczne danie z ku...
Odsłon: 14698
Tonkatsu kotlet to chrupiący na zewnątrz i soczysty w środku kotlet schabowy...
Odsłon: 4531
Lekkie ciasto z kiwi bez pieczenia to idealna propozycja na letnie, upalne dn...
Odsłon: 43787
Chrupiące mięsko w wyjątkowym piwnym sosie. Z dodatkiem ziemniaków i ogórka k...
Odsłon: 577
Pyszne, puszyste ciasto marchewkowe z nutą czekolady. * Jeśli wolisz klasyc...
Odsłon: 567
Składniki
Blachę z wyposażenia kuchenki wyłożyć papierem do pieczenia. Białka ubić z cukrem i cukrem waniliowym i barwnikiem, dodawać po żółtku i ubijać. Dodać porcjami mąki przesiane z proszkiem do pieczenia, delikatnie wymieszać. Ciasto wyłożyć na papierze, rozsmarować je i wstawić blachę do piekarnika nagrzanego do 180 stopni. Biszkopt piec 20 minut a potem wyłożyć go na ściereczkę papierem do góry. Zdjąć papier i zawinąć biszkopt w roladę razem ze ściereczką. Biszkopt wystudzić.
Śmietanę ubić z cukrem i mascarpone, dodać obrane z szypułek porzeczki i delikatnie wymieszać. Rozprowadzić śmietanę na biszkopcie i zawinąć roladę ( zwijać szerszy bok ). Gotową roladę odstawić do lodówki do ścięcia. Przed podaniem oprószyć cukrem pudrem i udekorować porzeczkami i miętą.