Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Delikatny biszkopt w polączeniu z kwaskowym rabarbarem i kremem,po prostu fantazja. Bardzo polecam:)
Dzisiaj krupnik przygotowany na wywarze z gotowania golonki. Krupnik prosty w...
Odsłon: 125
Polecam.
Odsłon: 202
Bardzo smaczna, soczysta wędlinka uwędzona metodą garnkową, w garnku.
Odsłon: 47
...ale pyszny.
Odsłon: 107
Dzisiaj krupnik przygotowany na wywarze z gotowania golonki. Krupnik prosty w...
Odsłon: 125
Polecam.
Odsłon: 202
Bardzo smaczna, soczysta wędlinka uwędzona metodą garnkową, w garnku.
Odsłon: 47
...ale pyszny.
Odsłon: 107
Składniki
Upiec biszkopt ,żółtka oddzielić od białek.Białka ubić na sztywno,pod koniec dodawać po 1 łyżce cukru i cały czas ubijać. Dodać wszystkie żółtka ,lekko zmiksować.Na końcu dodać mąkę i delikatnie szpatułką połączyć składniki. Rabarbar umyć i osuszyć ręcznikiem papierowym.Obrać z włókien i pokroić na 1cm kawałki. Blachę dużą z piekarnika wyłożyć papierem.Na spódzie rozłożyć rabarbar i zalać biszkoptem,lekko wyrównać. Dać do nagrzanego piekarnika i piec w 180st.do złotego koloru biszkoptu. Biszkopt wyjąć i zawinąć jeszcze ciepły w ściereczkę wcześniej zdejmując papier. Zostawić do całkowitego wystudzenia.
KREM Mleko zagotować ,wlać przygotowany budyń wg.przepisu. Zagotować i wyłączyć palnik.Wsypać galaretki i mieszać do ich rozpuszczenia. Wystudzić i letnim posmarować biszkopt. Zawinąć roladę i dać do lodówki na kilka godzin by masa stężała. Mnie wyszło trochę za dużo kremu,więc dałam do pucharka:) Smacznego życzę!