Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis na roladę z biszkoptu posmarowana kremem z budyniu i galaretką agrestową.
Polecam przygotować tę zapiekankę w mroźny, zimowy dzień. Gwarantuję, że nasy...
Odsłon: 1143
Łopatka z którą dzisiaj chcę się z Wami podzielić jest krucha, mięciutka wpro...
Odsłon: 5674
Rogaliki pistacjowe to prawdziwa uczta smaku – miękkie, lecz z wierzchu chrup...
Odsłon: 8766
Witam serdecznie :-) Dzisiaj polecam pyszny domowy salceson, zamiast golonki...
Odsłon: 18201
Polecam przygotować tę zapiekankę w mroźny, zimowy dzień. Gwarantuję, że nasy...
Odsłon: 1143
Łopatka z którą dzisiaj chcę się z Wami podzielić jest krucha, mięciutka wpro...
Odsłon: 5674
Rogaliki pistacjowe to prawdziwa uczta smaku – miękkie, lecz z wierzchu chrup...
Odsłon: 8766
Witam serdecznie :-) Dzisiaj polecam pyszny domowy salceson, zamiast golonki...
Odsłon: 18201
Składniki
Jajka wbijamy do misy i ucieramy razem z cukrami na gładką masę. Następnie dodajemy obie mąki i mieszamy mikserem do uzyskania gładkiej konsystencji.Ciasto przelewamy do brytfanki wyłożonej papierem pergaminowym i posmarowanej masłem oraz posypanej bułką tartą. Biszkopt pieczemy przez 20 minut w temperaturze 180 st.C.
W między czasie przygotowujemy galaretkę rozpuszczając ją w 300 ml gorącej wody. Pozostawiamy do stężenia w długim i wąskim pudełku - jeżeli takiego nie macie możecie galaretkę przelać na głęboki talerz, po stężeniu pokroić nożem na paski.
Budyń przygotowujemy zgodnie z instrukcją w przepisie na budyń. Studzimy. Masło w temperaturze pokojowej ucieramy z cukrem pudrem i cukrem waniliowym. Do utartego masła dodajemy zimny budyń i miksujemy na gładką masę.
Wystudzony biszkopt smarujemy kremem, na jednym boku kładziemy pasek galaretki i zawijamy - w ten sposób galaretka znajdzie się w środku. Roladę owijamy bawełnianą ściereczką lub folią aluminiową i przekładamy do lodówki na ok. 2 godziny.