Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Delikatna,biszkoptowa rolada z jabłuszkami :)
Uszka z mięsem drobiowo -wieprzowym, idealne do barszczu czerwonego. Prosty...
Odsłon: 3349
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 599
Budowanie domku z piernika, robienie pierniczków, to świetna zabawa. Poza tym...
Odsłon: 3728
Dzisiaj przedstawiam przepis na pasztet z warzywami takimi jak groszek, march...
Odsłon: 289
Tego tortu nie trzeba zbytnio rekomendować. To jest ciasto, które zawsze i ws...
Odsłon: 498
Uszka z mięsem drobiowo -wieprzowym, idealne do barszczu czerwonego. Prosty...
Odsłon: 3349
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 599
Budowanie domku z piernika, robienie pierniczków, to świetna zabawa. Poza tym...
Odsłon: 3728
Dzisiaj przedstawiam przepis na pasztet z warzywami takimi jak groszek, march...
Odsłon: 289
Tego tortu nie trzeba zbytnio rekomendować. To jest ciasto, które zawsze i ws...
Odsłon: 498
Składniki
Dużą blachę (z wyposażenia piekarnika) wyłożyć folią aluminiową.Na folię wyłożyć starte i przesmażone jabłka i wyrównać powierzchnię.Masę jabłkową można posypać cynamonem. Biszkopt: Białka ubić z cukrem na sztywno a następnie dodawać po jednym żółtku.Do masy dodać przesianą mąkę z proszkiem i delikatnie wymieszać łyżką do połączenia. Ciasto rozprowadzić równomiernie na jabłkach. Piec ok 20 min w temp 180 st
Po wyciągnięciu z piekarnika posypać wierzch cukrem pudrem,przykryć czystym ręczniczkiem i obrócić (ja pomagam sobie przykładając kratkę z piekarnika) Zdjąć folię i zwinąć roladę.Kroić po wystygnięciu,smacznego :)