Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Delikatna,biszkoptowa rolada z jabłuszkami :)
Przepis dnia
Trudno powiedzieć, które pierogi lepsze, te z kiszoną kapustą, czy te ze słod...
Odsłon: 4923
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 13337
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5821
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 7479
Przepis dnia
Trudno powiedzieć, które pierogi lepsze, te z kiszoną kapustą, czy te ze słod...
Odsłon: 4923
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 13337
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5821
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 7479
Składniki
Dużą blachę (z wyposażenia piekarnika) wyłożyć folią aluminiową.Na folię wyłożyć starte i przesmażone jabłka i wyrównać powierzchnię.Masę jabłkową można posypać cynamonem. Biszkopt: Białka ubić z cukrem na sztywno a następnie dodawać po jednym żółtku.Do masy dodać przesianą mąkę z proszkiem i delikatnie wymieszać łyżką do połączenia. Ciasto rozprowadzić równomiernie na jabłkach. Piec ok 20 min w temp 180 st
Po wyciągnięciu z piekarnika posypać wierzch cukrem pudrem,przykryć czystym ręczniczkiem i obrócić (ja pomagam sobie przykładając kratkę z piekarnika) Zdjąć folię i zwinąć roladę.Kroić po wystygnięciu,smacznego :)