Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Łatwa i szybka do zrobienia
Czyli odpowiednik naszego rosołu.
Odsłon: 53
Pomysł na żeberka w marynacie świetny na grila, ale również do piekarnika. Za...
Odsłon: 159
Pielmieni robi się tak jak nasze rodzime uszka, ale jest różnica w farszu. Pi...
Odsłon: 374
Dzisiaj gołąbki przygotowane ze względu na gości. Gołąbki z kapusty włoskiej...
Odsłon: 99
Czyli odpowiednik naszego rosołu.
Odsłon: 53
Pomysł na żeberka w marynacie świetny na grila, ale również do piekarnika. Za...
Odsłon: 159
Pielmieni robi się tak jak nasze rodzime uszka, ale jest różnica w farszu. Pi...
Odsłon: 374
Dzisiaj gołąbki przygotowane ze względu na gości. Gołąbki z kapusty włoskiej...
Odsłon: 99
Składniki
Jajka ubić z cukrem. Mąkę przesiać wraz z proszkiem do pieczenia i kakao. Dodawać stopniowo mąkę do ubitych jaj i mieszać delikatnie drewniana łyżką. Ciasto wylać na blaszkę wyłożoną papierem do pieczenia (blaszka która jest dołączona do piekarnika) Piec 15-20min. w temp.160"
Po upieczeniu ciasto wyłożyć na ściereczkę papierem do góry, zdjąć papier i zwinąć biszkopt w roladę ze ściereczką. Zostawić do wystudzenia.
Śnieżki ubić z mlekiem, pomału dolewać dobrze wystudzoną galaretkę. Odstawić do lodówki aby pianka się trochę ścięła ( nie za mocno bo będzie się ciężko zwijać ale też żeby nie była za rzadka!
Odwijamy biszkopt i nakładamy po całości piankę można też dodać pokrojoną w kostkę galaretkę.
Zwijać roladę dość ciasno, zawinąć ściśle w folie aluminiową i na kilka godz. do lodówki.
Udekorować wg.własnych upodobań :)