Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Witam serdecznie :-) Dzisiaj polecam pyszny domowy salceson, zamiast golonki...
Odsłon: 17184
Polecam przygotować tę zapiekankę w mroźny, zimowy dzień. Gwarantuję, że nasy...
Odsłon: 392
Jeżeli chcecie zaskoczyć swoich gości nietuzinkowym deserem, proponuję przygo...
Odsłon: 57
Na jesienny podwieczorek do ciepłej herbatki idealnie wpasują się szyszki, tr...
Odsłon: 123
Płynny karmel jako przyprawa do zup i mięs był używany przez naszą babcię. Pa...
Odsłon: 168
Witam serdecznie :-) Dzisiaj polecam pyszny domowy salceson, zamiast golonki...
Odsłon: 17184
Polecam przygotować tę zapiekankę w mroźny, zimowy dzień. Gwarantuję, że nasy...
Odsłon: 392
Jeżeli chcecie zaskoczyć swoich gości nietuzinkowym deserem, proponuję przygo...
Odsłon: 57
Na jesienny podwieczorek do ciepłej herbatki idealnie wpasują się szyszki, tr...
Odsłon: 123
Płynny karmel jako przyprawa do zup i mięs był używany przez naszą babcię. Pa...
Odsłon: 168
Składniki
ubić białka na sztywno dodawać po łyżce cukru , ubijać , dodać żółtka i dalej ubijać. masę jajeczną podzielić na dwie części do jednej dodać kakao a do drugiej mąkę i po pół łyżeczki proszku do pieczenia, wysmarować dużą formę dać papier i wylewać wzdłuż formy jasny na przmian z ciemnym ciastem, upiec , wyjąć z formy zdjąć papier, zawinąć roladę w ściereczkę niech ostygnie,
masa: jajka z cukrem ubić na parze, masło utrzeć dodawać masę jajeczną wystudzoną do masła i ucierać rozłożyć roladę posmarowac masą , dać marmoladę i zawinąć roladę.