Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
W sezonie dodajemy je do makaronów, zup, serwujemy z jajkiem sadzonym, warto...
Odsłon: 76
Grillowane plastry boczku - pyszne i mega soczyste. Marynata z sosem teriyaki...
Odsłon: 129
W sezonie dodajemy je do makaronów, zup, serwujemy z jajkiem sadzonym, warto...
Odsłon: 76
Grillowane plastry boczku - pyszne i mega soczyste. Marynata z sosem teriyaki...
Odsłon: 129
Składniki
ubić białka na sztywno dodawać po łyżce cukru , ubijać , dodać żółtka i dalej ubijać. masę jajeczną podzielić na dwie części do jednej dodać kakao a do drugiej mąkę i po pół łyżeczki proszku do pieczenia, wysmarować dużą formę dać papier i wylewać wzdłuż formy jasny na przmian z ciemnym ciastem, upiec , wyjąć z formy zdjąć papier, zawinąć roladę w ściereczkę niech ostygnie,
masa: jajka z cukrem ubić na parze, masło utrzeć dodawać masę jajeczną wystudzoną do masła i ucierać rozłożyć roladę posmarowac masą , dać marmoladę i zawinąć roladę.