Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Karnawał dobiega końca więc jeszcze jest czas na pyszne róże karnawałowe idealne na ostatnie biesiadowanie ostatkowe . Przygotuj je z ulubionego przepisu na faworki . Polecam.
Najprostsze na świecie babeczki kakaowe. Mimo iż są proste i szybkie w przygo...
Odsłon: 211
Ulubiona wędlina z kaczki.
Odsłon: 397
lekka sałatka, idealna na święta
Odsłon: 288
Z podanych składników wyszło 6 szt. Po upieczeniu ważą po 115 g. Można ciasto...
Odsłon: 672
Najprostsze na świecie babeczki kakaowe. Mimo iż są proste i szybkie w przygo...
Odsłon: 211
Ulubiona wędlina z kaczki.
Odsłon: 397
lekka sałatka, idealna na święta
Odsłon: 288
Z podanych składników wyszło 6 szt. Po upieczeniu ważą po 115 g. Można ciasto...
Odsłon: 672
Składniki
Mąkę wymieszaj z cukrem i solą , dodaj żółtka , spirytus i śmietanę . Zagnieść jednolite ciasto. Następnie ciasto połóż na stolnicę i zbijaj drewnianym wałkiem około 10 minut. Ciasto rozwałkuj cienko podsypując małą ilościà mąki. Z ciasta wycinaj krążki za pomocą szklanki, literatki i kieliszka. Krążki naciąć w kilku miejscach aby uformować płatki . Układać krążki jeden na drugim od największego do najmniejszego, tak aby nacięcia się nie stykały. Mocno ściśnij w środku aby krążki się zlepiły.
Róże smaż na rozgrzanym tłuszczu z obu stron na złoty kolor, wyjmuj łyżka cedzakową i odsącz na ręczniku papierowym . Gdy ostygną posyp cukrem pudrem . Na środku każdej róży nałóż trochę dżemu lub wiśnie . Smacznego.