Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Z okazji Międzynarodowego Dnia Czekolady polecam rożki z bitą śmietaną.
Uwielbiam młodą kapustkę pod każdą postacią, jest wdzięcznym produktem do wsz...
Odsłon: 3305
Pełnowartościowa sałatka z rybą to dobry pomysł na lekki posiłek, który dzięk...
Odsłon: 105
Kiełbasa swojska przyprawiona ziołami, grillowana to nasza propozycja na majo...
Odsłon: 263
Uwielbiam młodą kapustkę pod każdą postacią, jest wdzięcznym produktem do wsz...
Odsłon: 3305
Pełnowartościowa sałatka z rybą to dobry pomysł na lekki posiłek, który dzięk...
Odsłon: 105
Kiełbasa swojska przyprawiona ziołami, grillowana to nasza propozycja na majo...
Odsłon: 263
Składniki
Z papieru do pieczenia wyciąć 4 krążki o średnicy 15 cm, zwinąć je w różki a bok skleić taśmą samoprzylepną.
Czekoladę rozpuścić w kąpieli wodnej, wystudzić. Łyżką nałożyć do rożków i rozsmarować pędzelkiem by czekolada równo pokryła ścianki. Włożyć do zamrażalnika na 5 minut. Po tym czasie zdjąć papier.
Śmietanę ubić z cukrem pudrem i dodać żelatynę rozpuszczoną w 4 łyżkach wody. Dosypać drobno starty na tarce wafelek ( kawałek zostawić do dekoracji) i wymieszać. Przełożyć do szprycy i wcisnąć bitą śmietanę do rożków. Do każdego na wierzch włożyć do dekoracji kawałek wafelka.