Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Z okazji Międzynarodowego Dnia Czekolady polecam rożki z bitą śmietaną.
Delikatne drożdżowe bułeczki ze śliwkami, orzechami oraz żurawiną ,posmakują...
Odsłon: 74
To jest od tegorocznego lata moja ulubiona cukinia z przyprawą gyros, którą p...
Odsłon: 262
To odżywcza, bardzo smaczna zupa. Z powodzeniem może zastąpić dwudaniowy obia...
Odsłon: 274
Delikatne drożdżowe bułeczki ze śliwkami, orzechami oraz żurawiną ,posmakują...
Odsłon: 74
To jest od tegorocznego lata moja ulubiona cukinia z przyprawą gyros, którą p...
Odsłon: 262
To odżywcza, bardzo smaczna zupa. Z powodzeniem może zastąpić dwudaniowy obia...
Odsłon: 274
Składniki
Z papieru do pieczenia wyciąć 4 krążki o średnicy 15 cm, zwinąć je w różki a bok skleić taśmą samoprzylepną.
Czekoladę rozpuścić w kąpieli wodnej, wystudzić. Łyżką nałożyć do rożków i rozsmarować pędzelkiem by czekolada równo pokryła ścianki. Włożyć do zamrażalnika na 5 minut. Po tym czasie zdjąć papier.
Śmietanę ubić z cukrem pudrem i dodać żelatynę rozpuszczoną w 4 łyżkach wody. Dosypać drobno starty na tarce wafelek ( kawałek zostawić do dekoracji) i wymieszać. Przełożyć do szprycy i wcisnąć bitą śmietanę do rożków. Do każdego na wierzch włożyć do dekoracji kawałek wafelka.