Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Rożki z malinami to świetna przekąska którą przygotujecie w 15 min. Polane lukrem i palce lizać.
Aromatyczna surówka z białej rzepy i mango – prosty i szybki przepis
Odsłon: 21
Przepis dnia
Rozpływająca się w ustach ryba z wyrazistym dodatkiem pesto z czosnkiem.
Odsłon: 236
Aromatyczna surówka z białej rzepy i mango – prosty i szybki przepis
Odsłon: 21
Przepis dnia
Rozpływająca się w ustach ryba z wyrazistym dodatkiem pesto z czosnkiem.
Odsłon: 236
Składniki
Gotowe ciasto francuskie kroimy na 12 kwadratów a następnie wkładamy po 3-4 maliny i składamy na pół tak aby ciasto stworzyło trójkąt. Dociskamy mocno rogi i zagniatamy widelcem jak pierogi. Pieczemy w piekarniku rozgrzanym do 195 stopni przez 15 minut.
Do szklanki dodajemy cukier puder i stopniowo sok z cytryny do uzyskania lukru o gęstości jaką potrzebujemy. Jeśli chcecie uzyskać lukier mniej gęsty można dodać jeszcze łyżeczkę ciepłej wody. Wystudzone rożki polewamy gotowym lukrem.