Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Rożki z malinami to świetna przekąska którą przygotujecie w 15 min. Polane lukrem i palce lizać.
Kiełbasa swojska przyprawiona ziołami, grillowana to nasza propozycja na majo...
Odsłon: 241
Sos boloński to klasyka kuchni włoskiej – mięsny sos z pomidorami i warzywami...
Odsłon: 682
Kiełbasa swojska przyprawiona ziołami, grillowana to nasza propozycja na majo...
Odsłon: 241
Sos boloński to klasyka kuchni włoskiej – mięsny sos z pomidorami i warzywami...
Odsłon: 682
Składniki
Gotowe ciasto francuskie kroimy na 12 kwadratów a następnie wkładamy po 3-4 maliny i składamy na pół tak aby ciasto stworzyło trójkąt. Dociskamy mocno rogi i zagniatamy widelcem jak pierogi. Pieczemy w piekarniku rozgrzanym do 195 stopni przez 15 minut.
Do szklanki dodajemy cukier puder i stopniowo sok z cytryny do uzyskania lukru o gęstości jaką potrzebujemy. Jeśli chcecie uzyskać lukier mniej gęsty można dodać jeszcze łyżeczkę ciepłej wody. Wystudzone rożki polewamy gotowym lukrem.