Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Biszkopcik o ładnym kolorze,lekki jak puszek.Można jeść sam lub wykorzystać do przekładania np do tortu.
Przepis dnia
Lazania wbrew pozorom jest bardzo prostym daniem. Ta doskonała uczta kulinarn...
Odsłon: 666269
Proponujemy rosół gotowany na kościach wołowych szpikowych zwanych potocznie...
Odsłon: 93
Pożywna, dobra zupa. Polecam.
Odsłon: 532
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 5738
Polecam. Doskonale pasuje na rodzinne spotkanie, ale również na kanapki. Po...
Odsłon: 978
Lekka kolacja. Polecam.
Odsłon: 263
Przepis dnia
Lazania wbrew pozorom jest bardzo prostym daniem. Ta doskonała uczta kulinarn...
Odsłon: 666269
Proponujemy rosół gotowany na kościach wołowych szpikowych zwanych potocznie...
Odsłon: 93
Pożywna, dobra zupa. Polecam.
Odsłon: 532
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 5738
Polecam. Doskonale pasuje na rodzinne spotkanie, ale również na kanapki. Po...
Odsłon: 978
Lekka kolacja. Polecam.
Odsłon: 263
Składniki
Kisiele i budynie przesiać razem i połączyć z proszkiem do pieczenia oraz cukrem waniliowym. Żółtka oddzielić od białek,rozmieszać widelcem a białka ubić na sztywną pianę dodając po łyżce cukru. Ubitą pianę połączyć delikatnie ale dokładnie z wymieszanymi żółtkami oraz z suchymi składnikami. Przełożyć do natłuszczonej i wysypanej bułką tartą tortownicy (u mnie 26 cm) i piec w temp.180 st ok 30 min.do tzw.suchego patyczka. Po wystudzeniu posypać cukrem pudrem.