Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Biszkopcik o ładnym kolorze,lekki jak puszek.Można jeść sam lub wykorzystać do przekładania np do tortu.
Zapraszam na ciepły podwieczorek. Niespodziewany gość w dom, serniczki na stó...
Odsłon: 2535
Pierożki z surowym mięsem mielonym w środku, podane z dodatkiem gęstej, kwaśn...
Odsłon: 3040
Szybkie i smaczne placuszki bananowe z serkiem wiejskim, idealne na ciepłe śn...
Odsłon: 102018
Przepis na ciasto z malinami, które jest szybkie i proste w wykonaniu. Świetn...
Odsłon: 6400
Zapraszam na ciepły podwieczorek. Niespodziewany gość w dom, serniczki na stó...
Odsłon: 2535
Pierożki z surowym mięsem mielonym w środku, podane z dodatkiem gęstej, kwaśn...
Odsłon: 3040
Szybkie i smaczne placuszki bananowe z serkiem wiejskim, idealne na ciepłe śn...
Odsłon: 102018
Przepis na ciasto z malinami, które jest szybkie i proste w wykonaniu. Świetn...
Odsłon: 6400
Składniki
Kisiele i budynie przesiać razem i połączyć z proszkiem do pieczenia oraz cukrem waniliowym. Żółtka oddzielić od białek,rozmieszać widelcem a białka ubić na sztywną pianę dodając po łyżce cukru. Ubitą pianę połączyć delikatnie ale dokładnie z wymieszanymi żółtkami oraz z suchymi składnikami. Przełożyć do natłuszczonej i wysypanej bułką tartą tortownicy (u mnie 26 cm) i piec w temp.180 st ok 30 min.do tzw.suchego patyczka. Po wystudzeniu posypać cukrem pudrem.